Kahramanmaraş-Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğündeki görevli aday öğretmenlerden Cuma grubu Kahramanmaraş Bilim ve Sanat Merkezi ile Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama okulunu ziyaret ettiler.

Kahramanmaraş Bilim ve Sanat Merkezi Hedef kitlesindeki öğrencilerden zekâ, yaratıcılık, sanat, liderlik kapasiteleri veya özel akademik alanlarda yaşıtlarına göre yüksek düzeyde performans gösteren ve konunun uzmanları tarafından üstün yetenekli olduğu belirlenen öğrencilere yaşantısal bir eğitim vermektir.

Adaylık sürecine Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünde devam eden Cuma grubu aday öğretmeneler okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim çağındaki üstün yetenekli çocuk/öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak üzere öğrenci seçimi, kayıt kabul, eğitim-öğretim, yönetici ve öğretmen seçimi ile yetiştirilmesi sağlanan Dulkadiroğlu Bilim ve Sanat Merkezini ziyaret ederek bu okul hakkında hem bilgi aldılar, hem de okulda öğrencilere uygulanan eğitimi yerinde gördüler, burada açılan yıl sonu resim sergilerini de gezme imkanı buldular.

Cuma Grubu aday öğretmenlerin ziyaret ettiği okullardan diğeri de Onikişubat İlçesinde bulunan 125.Yıl Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Okulu oldu. Bu okulda Sevgiye dayalı bir eğitim ortamı içinde, Öğrencilere bağımsız yaşam becerisi ve kişisel özelliklerine uygun bir meslek kazandırmak suretiyle, onların toplumla uyum içinde yaşamalarını ve bir işyerinde çalışabilir hale gelmelerini sağlamaktadır. Aday öğretmenler bu okula öğrenci ve öğretmen alımı, okulda uygulanan eğitim hakkında bilgi alıp öğrencilere verilen eğitim şeklini yerinde gördüler.