Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Albayrak İlkokulu, Kısa adı “KADEP” olan” Kahramanmaraş Değerler Eğitimi Projesi  ” kapsamından ayın değeri olan “Vatan Sevgisi” ile ilgili olarak bir etkinlik düzenleyip Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı ve Gazilerini konuk etti.

 Habere Ait Fotoğraflar İçin Tıklayın

Albayrak İlkokulunun çok amacı salonunda Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Tayfun Özbek, Abidin Kaplan, Ali Gökdeniz, Halef Tunç (Kıbrıs Gazileri) ve Kore Gazisi Hüseyin Tutuş resmi kıyafetlerle okul öğrencilerine nasıl gazi olduklarını, gazilik ve şehitliğin ne demek olduğunu, hangi savaşa katıldıklarını, savaş esnasında yaşadıkları hatıralarını paylaştılar.

“Müslüman ülkelerinde savaşta olağanüstü yararlıklar göstererek düşmanı yenen, savaştan sağ ve zafer kazanmış olarak dönen kimselere “Gazi” denir. Bizlerde savaşta aynı yararlığı gösterdiğimiz için gaziyiz” diyerek konuşmasına başlayan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanımız Tayfun Özbek, kendisinin neler yaptığını, nasıl gazi olduğunu, gazi çeşitlerini, şehit kimlere denir ve tüm hatıralarını uygun bir dille anlattı, öğrenciler merakla onu dinlediler.

Olayları can kulağıyla dinleyen öğrenciler etkinlik sonrasında gazilerimizin ellerini öperek, onlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Günün anısına dernek başkanı Tayfun Özbek’e okul müdürü İsa Yıldız tarafından plaket verildi.