Kahramanmaraş merkez Ahmet Beyazıt İlkokulu 1. Sınıf öğrencilerine “Toplum Sağlığı Merkezi” görevlilerince aşı yapıldı.

Bölgesinde yaşayan toplumun sağlığını geliştirmeyi ve korumayı ön plana alarak sağlıkla ilgili risk ve sorunları belirleyen, bu sorunları gidermek için planlama yapan ve bu planları uygulayan, uygulatan; birinci basamak koruyucu, iyileştirici ve rehabilite edici sağlık hizmetlerini müdürlüğün sevk ve idaresinde organize eden, bu hizmetlerin verimli şekilde sunulmasını izleyen, değerlendiren ve destekleyen, bölgesinde bulunan sağlık kuruluşları ile diğer kurum ve kuruluşlar arasındaki koordinasyonu sağlayan sağlık kuruluşu toplum sağlığı merkezi bölgesindeki okulların 1.sınıfında okuyan öğrencilere aşı yapma çalışmalarına başladı.

 

 

 

 

Kahramanmaraş “Toplum Sağlığı Merkezi” görevlileri merkez Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Ahmet Beyazıt İlk ve Ortaokuluna giderek İlkokul 1.sınıfında okuyan 239 öğrenciye Tetraxim ismini taşıyan Tetonoz, Difteri, Asellüler Boğmacı ve İnaktive Çocuk Felci aşısı denilen karma aşı ve ayrıca Kabakulak, Kızamık ve Kızamıkcık için diğer karma aşıyı yaparak hastalıklardan korumak adına bir görevi yerine getirmiş oldular. Bu aşıların tüm il merkezinde 1. Sınıf öğrencilerine yapılacağı belirtildi.

 

 

Okul Müdürü Oğuz Karakoç, yaptıkları bu çalışmalardan dolayı karma işini gerçekleştiren Kahramanmaraş “Toplum Sağlığı Merkezi”  görevlilerine teşekkür etti. Aşı yapımı sırasında bazı öğrenciler geçici korkuya kapılsa da kısa b ir süre sonra normal hallerine döndüler.