Ahmet Bayazıt Ortaokulunda 5. sınıf öğrencilerine “NLP ve telkin yöntemi ile anlayarak etkili ve hızlı okuma eğitimi” verildi.

 

Okul Psikolojik Danışmanı Alpaslan YURTSEVER tarafından 5. sınıflardan toplam 31 öğrenciye Hızlı Okuma Eğitimi verildi. 12 saatlik teorik ve uygulamalı eğitimin sonunda öğrencilerin okuma hızlarında 2-3 katlı artış gözlendi. Eğitimin sonunda velilerde eğitim süreci ve bundan sonra yapılması gerekenler konusunda bilgilendirildi.

 

Okul Müdürü Oğuz KARAKOÇ, Veli bilgilendirme Semineri esnasında velilere ve öğrencilere ilgi ve katılımları için teşekkür ederek Okumanın ve özellikle Hızlı Okumanın beynin sağlıklı kalması ve gelişimi için önemli olduğunu belirtti.

 

Okul Psikolojik Danışmanı Alpaslan YURTSEVER, Eğitim süreci hakkında bilgi verdikten sonra egzersiz ve okuma alıştırmalarına 21 gün devam edildiğinde öğrencilerdeki okuma hızındaki artışın 7-8 kata ulaşacağını söyledi.

 

Konuşmalar ve sunumun ardından Hızlı Okuma Kursuna katılan öğrencilere  okul yöneticileri ve öğrenci velileri tarafından katılım belgesi takdim edilerek başarılarının devamlı olması dilendi.