Merkez Ahmet Bayazıt İlk ve Ortaokulunda “Okullar Hayat Olsun” Projesi doğrultusunda öğrenci velilerine açılan “Aile Eğitimi” programı devam ediyor.

Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi müdürlüğü Usta öğreticilerden Fatma Kocaman yönetiminde okul öğrencilerinin annelerine yönelik “Aile Eğitimi” programı devam ederken pozitif sonuçlar elde ediliyor.

Değişik konuların anlatıldığı “Aile Eğitimi” programında, Dayak ve Cezanın Zararları konusunda Usta öğretici Fatma Kocaman şu ifadelere yer verdi;

 

“Çocuk en sevdiği, en değer verdiği kişiden dayak yediği için çok üzülür, kendisinden daha güçlü birisinden dayak yediği için kendisini küçük düşmüş ve aciz hisseder. Haksızlığa uğradığını düşünerek, kızabilir, kendisine ve çevresine karşı güveni sarsılabilir. Her hatalı davranışı karşısında dayak yiyeceğini düşünerek, korkak, ürkek olabilir ve yalan söyler. Kendinden küçüklere de kendisi aynı yöntemi kullanır, dayak yemekle yanlış davranışı ödemiş kabul eder ve yeniden o davranışı tekrar eder” dedi.

 

Programa katılan anneler burada olmaktan çok memnun oldukların ,doğru bildikleri bazı kuralların yanlış olduğunu buradaki eğitimle öğrendiklerini evde uygulamaya başladıklarını belirttiler.