Kahramanmaraş Onikişubat ve Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görevli aday öğretmenlere eğitimci Oğuz Karakoç tarafından “Etkili İletişim ve Etkili sınıf Yönetimi Semineri” kapsamında “Protokol Kuralları” anlatıldı.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

18 Kasım 2017 Cumartesi günü Ayşe Gümüşer İlkokulunda eğitimci Oğuz Karakoç tarafından aday öğretmenlere,  kurumsal iletişim, temsil ve protokol kuralları ana başlığı altında, protokolün tarihi, protokolün gerekliliği, öğretmenin üst makamlarla iletişiminde dikkat edilecek kurallar, öğretmenin meslektaşlarıyla iletişiminde dikkat edilecek kurallar, öğretmenin okul çalışanlarıyla iletişiminde dikkat edilecek hususlar anlatıldı.

Karakoç ; “Protokol geniş anlamda kamusal ve toplumsal yaşamdaki; bütün etkinliklerde ve törenlerde,  resmi ilişkilerde ve görüşmelerde, yazışmalarda ve toplantılarda,  kabul ve ziyaretlerde, davet ve ziyafetlerde yöntem ve biçim yönünden uyulması ve uygulanması gereken kurallar bütünüdür. Protokolün amacı düzeni bozmak değil, varsa düzensizliğe son vererek toplumsal ilişkilerin gelişmesini sağlayan nezaket ve karşılıklı saygı ortamını yaratmaktır” dedi