Kahramanmaraş Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleştirilen 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı İl Koordinasyon toplantısı Vali Vekili Sayın Bayram ÖZ’ün açılış konuşmasıyla başlandı.

Eğitim – Öğretim faaliyetlerinin sağlıklı, güvenli ve huzurlu şekilde yürütülmesi amacıyla alınmış ve bundan sonra alınacak olan tedbirler, öğrencilerin zararlı ve bağımlılık yapıcı maddelerden korunması, okul servis araçlarının düzen ve güvenliği, okul kantin ve yemekhaneleri ile pansiyonlarının durumları ve yeterliliklerinin görüşülmesi toplantının esas çerçevesini oluşturduğu belirtildi.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet SARITÜRK, yapılan çalışmaların tüm paydaş kurumların katılımıyla oluşturulan sunumu gerçekleştirdi. Bu kapsamda;

Öncelikle il geneli eğitim istatistikleri sunuldu, toplam okul sayısının 1.021, toplam derslik sayısının 10.047, öğrenci sayısının 279.098, öğretmen sayısının ise 14.759 olduğu, kurumlar bünyesinde açılan ana sınıflarının bu rakama dahil olduğu, bu rakamların 61 okul, 761 derslik, 9.189 öğrenci ve 922 öğretmenin özel eğitim kurumlarında bulunduğu belirtildi.

İŞKUR yoluyla görevlendirilecek 900 kişilik yardımcı personeller ile okulların temizlik ihtiyaçlarının giderilmesi gerektiği vurgulandı. İl genelindeki pansiyon durumu, pansiyonlara öğrenci yerleştirilmesindeki ilkeleri belirtti, Ücretsiz ders kitaplarının dağıtımı son durumu, okullardaki güvenlik kamerası, bu yıl okula başlayacak öğrenci sayıları, okul kantinlerinin denetimleri,  okul servis araçlarında kamera ile izleme ve denetimleri ele alınarak değerlendirildi.