İlimizin sahip olduğu ‘Tarih, Kültür ve Turizm’ değerlerini korumak, ecdadımızın miras bıraktığı alt kültür değerlerimize, sosyal kurumların unuttuğu maddi ve manevi kültür öğelerine ve derin kök değerlerimize sahip çıkmak. Tarihimizi ve doğal güzelliklerimizi ‘kültürel miras’ kabul ederek koruma altına almak, saklı güzelliklerimizi gün yüzüne çıkarmak ve insanların kullanımına sunmak. Kırsal turizmi harekete geçirmek gibi amaçlarla 2016 yılının başlarında 15 dernek temsilcisinin katılımıyla kurulan; “Kahramanmaraş Tarih Kültür ve Turizm Platformu” üye dernek sayısı 65’e ulaşmıştır. 65 Dernek Başkanının katılımıyla 03 Aralık 2022 Cumartesi günü 3. Olağan Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirdi. Davetli olduğum için Genel Kurula ben de katıldım.
Toplantıya Üye Dernek Başkanlarının yanı sıra yoğun bir davetli katılımı vardı. Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, 12 Şubat Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ünsal, KSÜ Rektör Yrd. Prof. Dr. Orhan Doğan, Prof. Dr. Kadir Saltalı, Prof. Dr. Mehmet Akif Özdoğan, Prof. Dr. Mehmet Özkarcı, Prof. Dr. İbrahim Solak, Doç. Dr. Ziya Dumlupınar, Türk Ocağı Kahramanmaraş Şube Başkanı Kemal Yavuz, Kahramanmaraş Kent Konseyi Eski Başkanı Zeynep Arıkan, Hukukçu İnşaat Mühendisi Araştırmacı Yazar Serdar Erdoğan Yılmaz ve Gazeteci Mustafa Şirin de toplantıya katılanlar arasındaydı.
Üyelerin tamamının teklifiyle Divan başkanlığına seçilen Şaban Kaptanoğlu Platformun 3. Olağan Genel Kurul Toplantısını başlattı. Belirlenen gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Divan Başkanlığına ulaşan Ahmet Kolutek’in başkanlığındaki liste Genel Kurul Üyelerinin ve davetli Misafirlerin yoğun alkış ve tezahüratları ile göreve getirildi.
Kahramanmaraş Tarih Kültür ve Turizm Platformu Yönetim Kurulu Üyeliklerine; Ahmet Kolutek, Şaban Kaptanoğlu, Fatih Yıldız, Ali Avgın, Fatih Zulkadiroğlu, Abdurrahman Akbaba, Ramazan Gürbak , Adnan Alagöz, Zafer Başa, Adem Aydoğan , İbrahim Gülsu seçildiler. Denetleme Kurulu Üyeliklerine; Naim Paksoy, Zülcelal Temiz, Bünyamin Gökçe, Mustafa Dizibüyük ve Ekrem Karaoğlan seçildiler.
Danışma Kurulu Üyeliklerine ise; Prof. Dr. Orhan Doğan, Prof. Dr. Kadir Saltalı, Prof. Dr. Mehmet Akif Özdoğan, Prof. Dr. Mehmet Özkarcı, Prof. Dr. İbrahim Solak, Doç. Dr. Ziya Dumlupınar, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, 12 Şubat İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ali Ünsal, Cengiz Berberoğlu, Duran Doğan ve Mehmet Akpınar seçildiler.
Kahramanmaraş Tarih Kültür ve Turizm Platformu Yönetim Kurulu Başkanlık görevine yeniden seçilen Ahmet Kolutek teşekkür konuşması yapmak üzere söz aldı. Konuşmasını; “ Bu cennet vatanın cennet köşesini bizlere yurt olarak bırakan ecdadımız kabirlerinde nurlar içerisinde yatsınlar. Gerek şehir merkezimiz gerekse diğer ilçelerimiz ender bulunan doğal güzelliklere ve kültürel değerlere sahip. Havamızın, suyumuzun, doğal zenginliklerimizin bozulmasına, yok olmasına izin vermemeliyiz. Kültürel değerlerimizi unutmamalı, aslına uygun olarak yaşatmalıyız. Beni üçüncü kez getirdiğiniz Başkanlık görevini icra ederken hiç yalnız bırakmadınız. Daima yanımda oldunuz. Birlikte görev yaptığımız altı yıl içerisinde yüzlerce toplantı yaptık, Yüzlerce proje üreterek ilgili kurumlara takdim ettik. Bu gün itibariyle yeniden başlayan ve üç yıl sürecek olan görevimiz esnasında da birlik ve beraberliğimiz devam etmeli. Ben bu duygularla Genel Kurulumuzu şereflendiren Üye dernek Başkanlarımıza, davetimize icabet eden Misafirlerimize, Basınımızın çok değerli temsilcilerine şahsım ve çalışma arkadaşlarım adına teşekkürlerimi sunuyorum. ‘Durmak Yok, Yola Devam Diyorum’ diyorum. Allah yüzümüzü kara çıkarmasın. Yar ve yardımcımız olsun” diyerek konuşmasını tamamladı.
Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, 12 Şubat İlçe Belediye Başkan Yrd. Ali Ünsal, KSÜ Rektör Yrd. Prof. Dr. Orhan Doğan, Prof. Dr. Kadir Saltalı, Prof. Dr. Mehmet Akif Özdoğan, Prof. Dr. Mehmet Özkarcı, Prof. Dr. İbrahim Solak, Doç. Dr. Ziya Dumlupınar birer konuşma yaparak Genel Kurul Üyelerine Platformun bundan sonraki çalışmalarına seve seve katkı sağlayacaklarına söz verdiler.
Türk Ocağı Kahramanmaraş Şube Başkanı Av. Kemal Yavuz konuşmasında; ‘Çin tarafından Doğu Türkistan'da Uygur Türklerine yapılan zulüm her geçen gün şiddetini artırarak devam ettiriyor. Geçmişte bu konuda ortak çalışmalarımız oldu, çokta ses getirdiğine inanıyorum. Çalışmalara devam etmeliyiz. Çin zulmü karşısında soydaşlarımıza maddi ve manevi desteği esirgememeliyiz’ dedi.
Kent Konseyi Eski Başkanı Zeynep Arıkan, “ Yeniden göreve getirilen Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kolutek ve çalışma arkadaşlarına başarılar diledikten sonra, Kahramanmaraş Belediyesinde Kent Konseyinin kurulamamasının çok üzücü olduğunu, Platformun bu konuda da çalışma yapmasını rica etti. Tarih Kültür ve Turizm Platformu Yönetim Kurulunda kadın üyenin bulunmaması beni gerçekten üzdü. Kadın elinin değmediği hiçbir işte tam başarı beklemek yanlış olur” diyerek tamamladığı konuşmasının ardından en büyük alkışı aldı.
Hukukçu İnşaat Mühendisi Araştırmacı Yazar Serdar Erdoğan Yılmaz ise konuşmasında; “ Ahmet Kolukek Başkanın nezaketiyle muhatap olduğu herkes tarafından çok sevildiğini, farklı düşünceye sahip bireyler ve kurumlar arasında birleştirici bir kişiliğine herkesin saygı duyduğunu ve güvendiğini belirtti. Bu sebeple Platformun çalışmalarında şunu söylersek şu milletvekili, şu belediye başkanı, şu yetkilinin canı sıkılır demeyip Kahramanmaraş adına Siz doğruları söyleyin, kimin canı sıkılırsa sıkılsın” diyerek büyük alkış aldı.
Çalışmalarının birçoğuna katıldığım ve Kahramanmaraş için gerçekten yararlı çalışmalar yaptığına inandığım ‘Kahramanmaraş Tarih Kültür ve Turizm Platformu’ Başkanı Sayın Ahmet Kolutek ve çalışma arkadaşlarına yeni görevlerinde başarılar diliyorum. ‘Bir Başarı Öyküsü’ diye adlandırdığım yürüyüşlerinin menzile ulaşması için kendilerine Allah’ın yar ve yardımcı olmasını niyaz ediyorum.