Kızılcahamam Termal Suyunun Özellikleri ve Kızılcahamam Termal Otelleri

Dünya üzerindeki konumumuz gereği yeraltı su kaynakları bakımından oldukça şanslı bir noktada bulunuyoruz. Asırlardır insanoğluna şifa veren sıcak su kaynakları, ülkemizde çeşitli tesisler aracılığıyla insanların yararına...

Dünya üzerindeki konumumuz gereği yeraltı su kaynakları bakımından oldukça şanslı bir noktada bulunuyoruz. Asırlardır insanoğluna şifa veren sıcak su kaynakları, ülkemizde çeşitli tesisler aracılığıyla insanların yararına sunuluyor. Bu konuda ilk akla gelen seçeneklerden biri olan Kızılcahamam termal suyu, içerdiği mineraller sayesinde birçok sağlık sorunundan kurtulma konusunda güçlü bir aracı durumda…

Kaynak çıkış ısısı 59,3°C olan Kızılcahamam termal suyunun içeriğinde sodyum bikarbonat, termomineral ve florür bulunuyor. Az gazlı termal sulardan biri olarak şifa dağıtmaya devam ederken 7.03 pH değeriyle de diğer bölgelerde yer alan yeraltı sularının önüne geçiyor. Renksiz, kokusuz ve kalıntısız olan bu termal sudan, Patalya Hotel ve Çam Hotel gibi Kızılcahamam termal otelleri, kaplıcaları ve benzer tesisleri aracılığıyla keyifle yararlanılabiliyor.

Kızılcahamam Termal Suyunun Faydaları Nelerdir?

Termal su mineralli yapısı sayesinde herkes için bir şifa kaynağıdır. Hiçbir hastalığınız bulunmasa bile… Kişiyi ruhsal ve zihinsel anlamda kendisine getiren, stresinden arınmasına izin veren ve kendisini zinde hissetmesine olanak sağlayan Kızılcahamam termal su, birçok hastalığın tedavisinde de etkin rol oynuyor. Verimli kızıl toprakların altından kaynağını alan bu suyun faydalarından bazıları şu şekilde:

Kan dolaşımını hızlandırıyor.

  • Aslında birçok sağlık probleminin temelinde yatan neden kan dolaşımı sorunlarıdır. Termal su içeriğinde yer alan güçlü mineraller sayesinde kan dolaşımının hızlanmasını sağlar. Bu sayede kandaki oksijen oranında da yükselme gö Düzenli olarak yararlanıldığında kişinin kendisini sağlıklı, zinde ve arınmış hissetmesine olanak sağlayan termal su, kan dolaşımını hızlandırdığı için kalp sağlığını olumlu etkiler. Yine de kalp sağlığı problemi bulunanların termal sulardan yararlanmadan önce doktoruna danışması önerilir.

Kalbe iyi geliyor.

  • Termal suyun kan dolaşımını hızlandırmak dışında kalbe iyi gelen bir özelliği daha var: İçeriğindeki kalsiyum kalbi koruyor ve kalp yetmezliğinde iyileşme görülmesine olanak sağlıyor. Düzenli olarak Kızılcahamam termal sularından yararlandığınızda kardiyovasküler işlevlerde gelişmenin olduğunu görebilirsiniz

Doğal bir ağrı kesici…

  • Uzun yıllardır uzmanların araştırma konuları arasında kendisine yer bulan termal sular, ağrı kesici etki gösterme özelliğine de sahip. Yoğun mineralli yapısı sayesinde kronik ağrıların hafiflemesine ve zamanla tamamen ortadan kalkmasına olanak sağlayabiliyor. Sahip olduğu doğal sıcaklığı sayesinde eklemlerin yumuşamasına, dolayısıyla da fibromiyalji gibi kasılma kaynaklı ağrıların ortadan kalkmasın yardımcı olan termal su, aylardır üzerinizde taşıdığınız yorgunluktan sadece birkaç saat içerisinde kurtulmanızı sağlayabilir. Tüm eklemlerin ve kasların rahatlaması nedeniyle doğal bir ağrı kesici olarak nitelendirilen Kızılcahamam termal suyunun etkisini artırmak için, termal banyonun yanı sıra termal havuzda yüzmeyi de denemelisiniz.

Cildiniz dostu.

  • Mineral bakımından güçlü olan termal suların en bilinen faydalarından biri de cilt problemlerini olumlu etkilemesidir. Cilt sorunlarıyla mücadele edenlerin tedavi için başvurduğu unsurlardan biri olan termal sular, cildin ihtiyacı olan nem desteği almasını sağlar ve kuruluğunu ortadan kaldırır. Cilt dokusunda oluşan pürüzleri yok ederken, daha sağlıklı ve genç bir cilt dokusuna sahip olunmasını sağlar. Sedef ya da egzama gibi cilt sorunlarıyla mücadele etmek için termal sulardan yararlanabileceğiniz gibi, genç ve sağlıklı bir cilde sahip olmak için de termal suyu desteği alabilirsiniz.

Böbrekleri temizler.

  • Her on kişiden biri böbrek kumu ya da taşı gibi sorunlarla karşı karşıya. Bu problemin ne kadar ağrılı olduğu artık herkes tarafından biliniyor. Termal sular böbrek kumu ve taşı için kür olarak kullanılabildiği gibi, böbreklerin temizlenmesi için bu sularda uygulama yapılması öneriliyor. Kızılcahamam termal suyu toksinlerin vücuttan atılmasına izin verdiği için, böbrekleri temizlerden idrardaki albümin oranını da düşürüyor. Böbrek hastalıklarının tedavisi sırasında uzmanların da faydalanılmasını önerdiği termal sular, Gut hastalığına bağlı böbrek taşı oluşumlarının da önüne geçme konusunda etkili olabilir.

Solunum yolu hastalıkları için destekleyici…

  • Termal suların solunum yolu hastaları için tehlikeli olduğu bilgisini unutmak gerek. Çünkü uzmanlar bazı solunum yolu hastalıklarının tedavisinde özellikle termal su uygulamalarının yapılmasını öneriyoruz. Bronşit ve astım gibi hastalıkların tedavisinde destekleyici tedavi olarak mutlaka Kızılcahamam termal sularında uygulamalara katılmanızı öneririz. Ayrıca üst solunum yollarında iltihaplanma olan kişiler için de termal su uygulamaları faydalı olacaktır.

Diğer faydaları…

  • Romatizmaya bağlı oluşan eklem ağrılarının giderilmesine olanak sağlar.
  • Nörolojik hastalıklara bağlı meydana gelen felç problemlerinin tedavisinde destekleyici olarak ö
  • Kadın hastalıklarının genelinde olumlu etkileri olan termal sular, hormon bozukluklarının giderilmesinde de etkilidir.
  • Cilt hastalıklarının genelinde tedavi edici etkiler sunan termal sular, saç derisini de tedavi eder. Kızılcahamam termal suyu özellikle saç derisinde kepek oluşumunu engellemek isteyenler için de ideal çözüm olacaktır.
  • Kasık ve ayak mantarı üzerinde de etkilidir. Ayrıca ağız içi ve dilde oluşan yaraların tedavisinde de termal su desteği alınabilir.
  • Doğru uygulamalar yapıldığında diyabet hastalığının da tedavisinde etkili seçeneklerden biridir.

Kızılcahamam Termal Sularından Yararlanmak için Ne Yapmalı?

Kızılcahamam’ın termal su kaynakları bakımından zengin bir bölge olduğu biliniyor. Ancak bu su kaynaklarından doğru şekillerde yararlanmak için tesis seçimine de özen göstermek gerekiyor. 5 yıldızlı otel konforunda şifa dolu bir tatil yapmak isteyenler için Kızılcahamam termal otel seçenekleri bulunuyor. Dilerseniz aile bir arada, çam kokuları eşliğinde ve mükemmel orman manzaralarının tadını çıkararak termal tatil yapma şansına sahip olabilirsiniz. Sağlığınız için termal tatilinizi ertelemeyin!

Yaşam Haberleri