Bosna Hersek Turları

Balkan ülkelerinden bir tanesi olan Bosna Hersek, küçük bir alan üzerinde kurulmuş sevimli bir ülke olarak kabul edilmektedir. Yüz ölçümü yaklaşık 50.000 metrekaredir. Üzerinde yaşayan insan sayısı ise; 5 milyon civarındadır....

Balkan ülkelerinden bir tanesi olan Bosna Hersek, küçük bir alan üzerinde kurulmuş sevimli bir ülke olarak kabul edilmektedir. Yüz ölçümü yaklaşık 50.000 metrekaredir. Üzerinde yaşayan insan sayısı ise; 5 milyon civarındadır. Buna rağmen kültür alanında kendini geliştirmiş olup, çok farklı etnik ve dini kimliklere sahip olan halkı arasında sevgi ve saygı hüküm sürmektedir.

Türkiye’ye mesafe olarak yakın olmasının yanı sıra Osmanlı döneminde sıkça adının geçmesi ve halkının Müslüman olan bir bölümünün bulunması, ülkemiz insanının bosna hersek turları nı tercih etmesinin en büyük nedenidir. Gerçekten de, Bosna’ya gittiğinizde kendi milletinizin tarihinden izler göreceksiniz ve hiç fark etmeden bir bağ kurduğunuzu hissedeceksiniz.

Bosna Hersek Turu

Bosna Hersek Para Birimi

Bosna Hersek, para birimi olarak değiştirilebilir Bosna Hersek markını kullanmaktadır. Bir tur ile gittiğinizde size döviz işlemleri için yardımcı olacaktır. Ancak Türkiye’den giderken ufak bir araştırma yapıp, bir döviz bürosuna giderek yanınızda bir miktar Bosna Hersek Markı bulundurmanız faydanıza olabilir.

Bosna Hersek Vize

Ülkemiz insanının Bosna Hersek turlarını sıkça tercih etmelerindeki bir başka neden de vize uygulamasıdır. Bosna’ya gitmek için vize işlemleri ile uğraşmanıza gerek kalmamaktadır. Eğer pasaportunuz bulunuyor ise; vizeye gerek kalmadan 60 gün boyunca Bosna’da kalma imkânınız bulunmaktadır. Bosna Hersek turlarına gitmeye karar verdiğinizde pasaportunuzu kontrol etmenizde fayda bulunuyor. Son anda fark ettiğiniz, günü geçmiş bir pasaport tura katılmanızı engelleyebilir. Ayrıca pek çok tur şirketi pasaport işlemleri konusunda da yardımcı olduğundan yenileme işlemleriniz daha kolay şekilde gerçekleşecektir.

Bosna Hersek Etnik Kökenler

Bosna, farklı etnik kökenlerin bir arada yer aldığı bir ülkedir. Ülkenin yarısına yakını Boşnaklardan oluşmaktayken, diğer kısmı Hırvatlar ve Sırplar oluşturmakta. Genel olarak yaşamda bu durum bir problem yaratmıyor olsa da yönetim şekli konusunda problemler çıktığından Bosna Hersek 3 cumhurbaşkanı ile yönetilmektedir.

Bosna Hersek Dini

Bosna Hersek’te farklı din gruplarının yer alması kültürel ve mimari anlamda çeşitliliğe yol açmaktadır. Eski zamanlardan kalmış olan pek çok Osmanlı Camii olduğu gibi kiliseler ve farklı dinlerin ibadethaneleri de bulunmaktadır.

Ülkenin %50’ye yakın kısmı Müslüman’dır. Gerek ülke halkının büyük kısmının Müslüman olması gerekse Osmanlı döneminde bu bölgede uzun süre yaşanılmış olmasından dolayı Camileri hem kültürel hem de yapıları bakımından mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerin başında yer almaktadır. bosna hersek turu na gittiğinizde de, rehberinizin mutlaka camileri gezdirdiğini görürsünüz.

Ülkenin kalan yarısında ise; Hristiyanlığa ve Yahudiliğe inanlar görülür. Hristiyanların Katolik, Ortodoks ve Protestan olanları Bosna’da mevcuttur.

Bosna Hersek Turları İçin Uçak Bileti ve Ulaşım

bosna turlarında, uçak ve otobüs kullanılabilmektedir. Ulaşım aracı tur şirketine göre değişebileceği gibi aynı tur şirketinin farklı turlarında da farklılık gösterebilmektedir. Eğer uçak bileti kullanılacak ise; bilet ücretinin tur şirketine ait olması sizin açınızdan önemli bir etken olmalıdır. Tur şirketleri erken zamanlı ve toplu alımlar yaptıklarından dolayı, uçak biletleri çok daha uygun fiyata gelecektir. Turların, bireysel gezilere tercih edilebilirliğinin bir nedeni de bu uygun fiyatlar olacaktır.

Eğer uçak değil de otobüs kullanılacaksa, otobüslerin özellikleri önem arz edecektir. Konforlu bir otobüs kullanılıyorsa, keyifli bir yolculuk sizi bekliyor demektir. Etrafınızı izleyerek, daha fazla gezip görerek turunuzu tamamlarsınız. Ancak otobüs eski bir model ve rahatlık açısından düşük değere sahipse; bu aşamada turunuz istediğiniz keyfi vermeyecektir. Bu nedenle mutlaka karar aşamasında ufak gibi görünen bu soruların cevaplarını almalısınız.

Yaşam Haberleri