Otomobillere Klozet Sistemi Geliyor!

Seres, otomobillerin koltuğunun altında klozet sistemine ilişkin bir patent aldı.

Çinli otomobil üreticisi Seres, araçla uzun yolculuk yapanların en büyük problemlerinden biri olan tuvalet sorununu sona erdirecek yeni bir yeniliğe imza attı. Seres, araç içine gizlenebilen bir klozet sisteminin patentini aldığını duyurdu.

2025 yılında söz konusu patentin ilk başvurusu yapılırken, patentin onayı ise bu ay gerçekleşti. Buna göre aracın koltuğunun altına yerleştirilen raylı bir mekanizmayla anında bir klozet ortaya çıkacak ve bu klozet gerektiğinde çekilip kullanılabilecek. İş bittiğinde ise yeniden itilerek tamamen eski yerine konulacak. Başka bir ifadeyle dışarıdan bakıldığında hiçbir şey fark edilmeyecek.

Otomobil üreticisi, söz konusu tasarımın temelinde büyük bir mühendislik çalışması olduğunu duyururken, özellikle elektrikli taşıtlarda bataryaların kapladığı alan yüzünden iç bölgede yer tasarrufunda bulunmak oldukça zorlaşıyordu.

BOŞA GİDEN KOLTUK ALTI ALANI DEĞERLENDİRİLDİ

Şirketin bu kapsamdaki çözümü ise genel olarak boşa giden koltuk altı alanını değerlendirmek üzerine gerçekleşti. Bu sayede taşıt içinde ekstra yer kaybı olmayan yeni bir fonksiyon ilave edildi.

Uzmanlar, söz konusu sistemin teknik olarak etkileyici olmasına rağmen seri üretime geçmesinin de çok zor olduğunu duyurdu. Zira atık suyun depolanması, tuvalet sonucu oluşan kötü kokuların engellenmesi ve sistemin uzun ömürlü olması gibi önemli mühendislik problemleri de çözümü bekleyen sorunlar arasında yer alıyor.

Fakat, şimdiden bu sistemin alıcılarının olduğu da ifade edildi.

Otomobil Haberleri