Şiirlerle Ülkeler Arasında Kültür Köprüsü Kuruldu

Gothe Enstitüsü Üsküp Şubesi tarafından uygulanan ve AB Komisyonu tarafından finanse edilen “Regional Network for Cultural Diversity” başlıklı proje kapsamında BİLSEK Gençlik Kulübü Derneği tarafından alt proje olarak başvurusu...

Gothe Enstitüsü Üsküp Şubesi tarafından uygulanan ve AB Komisyonu tarafından finanse edilen “Regional Network for Cultural Diversity” başlıklı proje kapsamında BİLSEK Gençlik Kulübü Derneği tarafından alt proje olarak başvurusu yapılan ve desteklenmeye değer görülen “Şiirlerle Kurulan Bir Kültür Köprüsü (A Cultural Bridge Built Throughout Poems)” başlıklı proje sona erdi.

Kuzey Makedonya’nın Gostivar şehrinde faaliyet gösteren Association for Promotion of Education and Culture – Gostivar Young Poets Club ( Eğitim ve Kültürü Destekleme Derneği – Gostivar Genç Şairler Kulübü) ile Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren BİLSEK Gençlik Kulübü Derneği’nin birlikte uyguladığı projede aşağıdaki faaliyetler gerçekleştirilmiştir:

  • Kahramanmaraş ve Gostivar şehrinden toplam otuz şairin birer şiiri seçildi.
  • Seçilen şiirlerin Türkçe, Makedonca, Arnavutça ve Sırpça dillerine çevirisi yapıldı.
  • Şairlerin ses kaydı yapıldı ve altı şiir için video klip oluşturuldu ve bu video klipler Youtube kanalı Bilsek TV’de yayınlandı.
  • 30 şiiri ve 30 şairin biyografisini içeren Türkçe, Makedonca, Arnavutça ve Sırpça dillerinde toplam yüz otuz beş sayfalık bir dijital kitap hazırlandı.
  • Bütün bu materyaller sosyal medya, e-posta, web sitesi gibi dijital medya aracılığıyla yaygınlaştırıldı.
  • Sonuç olarak şiir aracılığıyla farklı kültürler arasında bir kültür köprüsü kurulmuş oldu.

Proje koordinatörü Sinan EL, edebiyat dünyasına böyle bir çalışmayı kazandırmanın gururunu yaşarken, projenin başarıya ulaşmasında yoğun bir çaba harcayan Proje Danışmanı ve Araştırmacı Ramazan Avcı’ya, Araştırmacı Floranda Muharemi’ye, Teknik Asistan Vafire Muharemi’ye ve şiirleriyle kültür köprüsünün kurulmasına vesile olan şairlerimize şükranlarımızı sunuyoruz dedi.

Dileyenler proje kapsamında hazırlanan kitabı www.bilsek.biz adresinden pdf formatında indirebileceklerdir. Projenin facebook ve Instagram hesapları da @letsreadpoem kullanıcı adı ile faaliyet göstermeye devam edecektir.

Kültür & Sanat Haberleri