Kitap Fuarının Anlamlı Davetiyesi: Şuaranın Yaşayan Yüz’ü

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Uluslararası 4. Kitap ve Kültür Fuarı için misafirlerine özgün bir davetiye / kitap yayımladı. Kitaba kitapla davet etmek gibi ince ve anlamlı bir davetiyenin yanı sıra davetiyeyi anlamlı...

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Uluslararası 4. Kitap ve Kültür Fuarı için misafirlerine özgün bir davetiye / kitap yayımladı. Kitaba kitapla davet etmek gibi ince ve anlamlı bir davetiyenin yanı sıra davetiyeyi anlamlı kılan bir başka özellik daha var ki bu özellik kitabın içeriğinden kaynaklanıyor. Kahramanmaraş’ın “Şairler Şehri” unvanını da gündeme getiren kitapta, günümüzde hayatta olan ve şiirlerini kitaplaştıran 100 şairin biyografileri ve bu şairlerin kitaplarından titizlikle seçildiği anlaşılan birer şiirleri yer alıyor. Böylece şehir, okuyucuların ellerinden düşürmeyeceğine inandığımız antoloji türünde bir kitap kazandı.

Kitabı, Kahramanmaraş’ın edebiyat dünyası üzerine çalışmalarıyla tanınan; Karacaoğlan’dan Günümüze Kahramanmaraşlı Şairler, Şairlerin Dilinden Kahramanmaraş, Kahramanmaraşlı Şairler Antolojisi, Türk Şiirinin Beyaz Kartalı Bahaettin Karakoç gibi kitapların yazarı yazar/şair Ramazan Avcı hazırlamış. Avcı, kitaba verdiği “Şuaranın (şairlerin) Yaşayan Yüz’ü” başlığı ile hem yaşayan şairlerin portrelerini, hem de yaşayan 100 şairi kastederek tevriye sanatının güzel bir örneğini vermiş.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç eserin takdim yazısında, “Her şehrin bir ruhu varsa Kahramanmaraş’ın ruhu şiirden, edebiyattan oluşmaktadır. Maraş’ın kahramanlığıyla şiiri birbirinden ayrılmaz bütündür. Denilebililir ki Maraşlının kahramanlığı kendi dilini, üslubunu ve ifadesini şiirde bulmuştur.” demektedir. Erkoç, şiirin Kahramanmaraş’ta bir meşale olduğunu belirterek, “Dördüncüsünü 13 Ekim-22 ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz ‘Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı’nda bu meşalenin daha görünür kılınması, büyütülmesi ve yeni kuşaklara ulaştırılmasını amaçlıyoruz.” İfadesini kullanıyor.

Eseri hazırlayan Ramazan Avcı, eserin başındaki “Şiirin ve Şairlerin Başkenti” başlıklı yazısında Kahramanmaraş’ta niçin çok şair yetişmektedir, sorusunun cevabını ve Kahramanmaraşlı şairleri yetiştiren şartları edebiyatla ilgilenenlere mükemmel bir kaynak olacak güzellikte ortaya koyuyor. Avcı, yazısında “Hayatta olan ve şiirlerini kitaplaştıran Kahramanmaraşlı şairlerin tanıtımından ve şiirlerinden oluşan bu eserle hem şairlerimizin ve dolayısıyla şehrimizin bu alandaki zenginliğinin tanıtımına katkıda bulunmak, hem de okuyucuların istifade edecekleri zengin bir şiir sofrası hazırlamak istedik.”  diyerek kitabın davetiye dışındaki amacını dile getiriyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesini ve kitabı hazırlayan yazar/şair Ramazan Avcı’yı kutluyor, Kahramanmaraş Uluslar arası 4. Kitap ve Kültür Fuarı’nın şehrimize hayırlı olmasını diliyoruz.

Kültür & Sanat Haberleri