Çağlayancerit İlçesinin En Güzel Tanıtımı Yapıldı

Çağlayancerit Gençlik Platformu Derneği'nin öncülüğü ve ev sahipliğinde, BİLSEK Gençlik Kulübü Derneği olarak,  KAFSAD (Kahramanmaraş Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği) Kahramanmaraş Edebiyat ve Sanat Derneği, KUSEV...

Çağlayancerit Gençlik Platformu Derneği'nin öncülüğü ve ev sahipliğinde, BİLSEK Gençlik Kulübü Derneği olarak,  KAFSAD (Kahramanmaraş Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği) Kahramanmaraş Edebiyat ve Sanat Derneği, KUSEV (Kahramanmaraş Kültür ve Sanat Evi Derneği), Kahramanmaraş Gençlik Hareketi Derneği ile ortak bir etkinlik gerçekleştirilerek, Çağlayancerit İlçesinin her yönüyle tanıtımı yapıldı.

Kahramanmaraş’tan sosyal, kültürel, sanatsal ve çevre gezisi için gelen davetliler, Bozlar mahallesinde karşılandı. Misafirlere, Kısık Mevkii’nde kazma kürekle yapılan Kısık yolunun hikâyesi yol yapımında çalışan vatandaşlar tarafından dile getirildi, peşinden kısık vadisi boyunca uzanan Antik Su Kemerleri gösterilerek bilgi verildi. Yöresel Çağlayancerit sofrasının kurulduğu kahvaltı programının ardından ziyaretçilerin bir sonraki durağı İlçenin İstiklal Mahallesinde sarp kayalar üzerine 1812 yılında Kezban Hatun adında bir kadın tarafından yaptırıldığı bilinen tarihi Keziban Hatun Cami ve Pınarbaşı Evleri (Eski Çağlayancerit Evleri) oldu.

GEZİYE AİT FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN LİNKE TIKLAYIN

Ziyaretçiler buradan temeli 2013 yılının Temmuz ayının ilk günlerinde atılan muhteşem bir mimari olarak tamamlanan, 25 Mart 2009 tarihinde yerel seçimlerde miting yapmak için geldiği Çağlayancerit'ten dönerken elim bir helikopter kazası sonucu hayatını kaybedene eski Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu adına yaptırılan Muhsin Yazıcıoğlu Merkez Ulu Camii ve Külliyesi'ne gelerek Muhsin Yazıcıoğlu Camii'nde. Rahmetli BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve tüm şehitlerimiz anısına Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu. Çağlayancerit Kültür ve Sanat Gezisinin katılımcıları rotasını Değirmendere Su Gözü’ne çevirdi ve Bungalov Evleri ziyaret edildi.

Programa, Çağlayancerit Millet Konağı'nda Çağlayancerit tanıtımıyla devam edildi. Burada, misafir dernekler adına Eğitimci ve BİLSEK Kulübü Kurucu Başkanı Mehmet Köşk ile Çağlayancerit Gençlik Platformu Derneği adına Ümit Şahan bir konuşma yaptı.

Çağlayancerit’in nüfus ve coğrafyasının özelliklerini ise Mehmet Eren Yıldızlı anlattı. Âşık Ali Ateş ve Mehmet Eyice'nin şiir dinletisi sonrasında Çağlayancerit Gençlik Platformu üyelerinin canlı müzik dinletisi gerçekleşti. Misafir derneklerin Çağlayancerit Gençlik Platformu üyelerine kitap hediyesinden sonra misafir katılımcılara Aşık Ali Ateş’in “Kimi Koydun ki” adlı şiir kitabı hediye edildi.

Salon programının ardından gezi programına Engizek Mahallesi işle devam edildi. Buradan, Alikocalar Mevkii'nde Devrent Arası) bulunan Acı Su kaynağına geçildi.

Program, Bozlar Mahallesindeki geçmişte bölgede etkili olmuş, tanınmış Tapo Ağa Konağının gezilmesinin ardından Küçüküngüt Mahallesindeki Veli Dede ziyaretiyle ile son buldu.

Programa; BİLSEK Gençlik Kulübü Derneği, Kahramanmaraş Gençlik Hareketi Kültür ve Dayanışma Derneği, Kafsad Fotoğraf Paylaşım Grubu, Kahramanmaraş Kültür ve Sanat Derneği, Kahramanmaraş Edebiyat ve Sanat Derneği, Kahramanmaraş Kültür ve Sanat Evi Derneği temsilcileri ile şu isimler katıldı: "Eğitimci Sinan El, Tiyatrocu ve yazar Salman Kapanoğlu, Alkış Dergisi sahibi ve Araştırmacı Yazar Dr. Oğuz Paköz, Fotoğraf Sanatçısı ve Eğitimci Oğuz Karakoç, SMMM Odası Disiplin Kurulu Başkanı aynı zamanda muhasebeci ve siyasetçi İbrahim İmalı, Makine Mühendisi ve fotoğraf Sanatçısı Mehmet Fındık, Fotoğraf Sanatçısı ve Eğitimci Mehmet Kırmızıkaya. Fotoğraf Sanatçısı ve Eğitimci Prof. Dr. Mükerrem Kurtoğlu, Araştırmacı Yazar Lütfi Kılınç. Eğitimci ve BİLSEK Kulübü Kurucu Başkanı Mehmet Köşk, Eğitimci ve Araştırmacı Yazar Ramazan Avcı, Eğitimci Yasin Sabret, İşadamı ve Siyasetçi Tuncay Kazancı, Eğitimci ve Yazar Ali İhsan Kekeç, Muhasebeci ve Araştırmacı Yazar Ali Avgın, İş adamı Mustafa Akdeniz. Grafikerve Fotoğraf Sanatçısı Eğitimci Melih Gemci, Eğitimci Abdulgaffar Polat, Eğitimci Mehmet Koç, Eğitimci İbrahim Bağbudar, Ali Uyur, Tahir Ozan ve Gazeteci Mustafa Alyaz.”

Kültür & Sanat Haberleri