Elbistan Mazisi Tuvallere Taşındı

              Kahramanmaraş en büyük ilçelerinden Elbistan’ın yetiştirdiği ender sanatçılar arasında yer alan Ressam Haluk Özyurt, açtığı kişisel resim sergisi ile geçmişteki Elbistan’ı...

              Kahramanmaraş en büyük ilçelerinden Elbistan’ın yetiştirdiği ender sanatçılar arasında yer alan Ressam Haluk Özyurt, açtığı kişisel resim sergisi ile geçmişteki Elbistan’ı adeta tuvallere taşıdı. Ramazan Bayramının 2. günü açılan ve sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği sergini onur konuğu ise Elbistan’ın saygın ve seçkin simalarından 91 yaşındaki Berber Bahattin Yasan oldu.

                Elbistanlı Ressam Haluk Özyurt tarafından Köprübaşı Mahallesi Kıbrıs Meydanı eski adıyla “Şıra Pazarı”ında açılan kişisel resim sergisi yoğun ilgi gördü. Birbirinden güzel ve geçmişin izlerini taşıyan sergide 1960 yıllardan bugüne kadar Elbistan adeta tuvallere taşındı.

                80 adet resmin yer aldığı serginin açılışında ise anlamlı bir sürpriz yaşandı. Saygın ve seçkin davetlilerin katıldığı açılışta Elbistan’ın iz bırakan esnaflarında ve ilk berberlerinden Berber Bahattin Yasan onur konuğu yer aldı. Mazinin tuvallerde yer aldığı sergi hakkında değerlendirmelerde bulunan Ressam Haluk Özyurt şunları söyledi:

                “6 Temmuz 2016 Çarşamba günü saat 14.00’te Köprübaşı Kıbrıs Meydanı eski Şire Pazarındaki bir zamanlar Berber Bahittin Yasan beyefendinin dükkânının olduğu yerde sergimizi açtık. 1960'lardan günümüze kadar geçen zamanı dondurmak ve hafızalarımızdan silinmesini önlemek amacıyla yaptığım “Bir varmış, bir yokmuş Elbistan”  adlı seri çalışmalarımı sergilemeye çalıştığım 80 adet muhtelif boyutlardaki tablolarımdan oluşan sergimi çok değerli konuklarımız ve değerli hemşerilerimizle paylaşmak istedim. Başta Ulu Çınar Berber Bahittin amcam olmak üzere açılışıma onur veren tüm değerli hemşehri, dost, arkadaş sanatseverlerimize sonsuz saygı, sevgi, teşekkür ve selamlarımı sunarım.”

İlçe Haberleri Haberleri