Bataklıktaki Yavru Leyleğe Vatandaş Sahip Çıktı

Afşin İlçesinde Nehirde ki bataklık alanda uçamadığı için vatandaşların dikkatini çeken yavru leylek, Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğü Kahramanmaraş Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.Kabaağaç...

Afşin İlçesinde Nehirde ki bataklık alanda uçamadığı için vatandaşların dikkatini çeken yavru leylek, Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğü Kahramanmaraş Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Kabaağaç Mahallesinde yaşayan Hacı Tahir İlhan, Ceyhan Nehri'nde atık maddelerin neden olduğu bataklıkta yavru leylek olduğunu gördü.

Kanat ve kuyruk kısımları batağa saplandığı için bulunduğu yerden çıkarılamayan leylek için itfaiye ekipleri çağrıldı.

Yavru leyleği bulan İlhan, "Ceyhan nehrine atılan atık maddeler nedeniyle oluşan bataklığa saplanan yavru leylek uçamıyordu. Leyleğin kurtarılması için itfaiye ekiplerine haber verdik. Leyleği alıp eve getirdim. Eşimle birlikte leyleği yıkadık. Leyleği temizleyip tekrar doğaya bırakmak istedik, fakat uçamadı. Tedavisi için durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Kahramanmaraş Şube Müdürlüğüne haber verdik. İnşallah çok büyük bir sorunu yoktur" diye konuştu.

Kısa süren çalışmanın ardından bulunduğu yerden çıkarılan yavru leylek, tedavi edilmek üzeri Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğü Kahramanmaraş Şube Müdürlüğü'ne gönderildi.

İlçe Haberleri Haberleri