300 Yataklı Bölge Hastanesi Elbistan’ın Yüz Akı Olacak

AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, deprem izolatörlerinin yurt dışından gelmesinde yaşanan kısa bir gecikmenin ardından inşaatın olanca hızıyla devam ettiğini söyledi.AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş...

AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, deprem izolatörlerinin yurt dışından gelmesinde yaşanan kısa bir gecikmenin ardından inşaatın olanca hızıyla devam ettiğini söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’ın Elbistan için rüya projeleri arasında Elbistan Bölge Hastanesinin yer aldığını kaydeden Başkan Kısaca, “Elbistan sağlık alanında tarihinin en büyük yatırıma sahip olacak. Birçok ilde dahi bulunmayan modern ve tam donanımlı hastanenin Elbistan’a kazandırılmasında Sayın Mahir Ünal’ın katkıları ve bölge milletvekillerinin çabası çok büyük. Emeği geçen tüm milletvekillerimize ve katkısı buluna herkese Elbistan halkı adına teşekkürlerimizi ifade ediyorum” dedi.

AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, devam eden 300 Yataklı Elbistan Bölge Hastanesini genel konumu ve son gelinen durumu hakkında kamuoyuna yaptığı bilgilendirmelerde şunları söyledi.

“Elbistan Bölge Hastanesi 3. Nesil teknolojiye sahip olacak. Sağlık alanında gerçekleşen bu yatırım ile Elbistan’a 70 bin metrekaresi kapalı alanı olan bir devasa bir sağlık merkezi kazandırılmış olacak. Hizmete başlamasıyla birlikte Elbistan ve bölge ilçeleri sağlık açısından birçok yeni kazanım elde edecek. Yapımı büyük bir hızla devam eden 300 Yataklı Bölge Hastanemizle Elbistan’ın önemi bölgede daha artacak. Vatandaşlarımız en iyi ve kapsamlı sağlık hizmetini başka illere gitmeden yanı başlarında alma imkânı bulacaklar. Sevklerin önüne büyük oranda geçilecek ve vatandaşlarımız yollarda mağdur olmayacak.”

AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, girişim ve iş takibi konusunda AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal’ın konuyu çok yakından izlediğini ifade ederek, Ünal için bu yatırımın Elbistan Rüyası olduğunu kaydetti. Başkan Kısaca kamuoyu bilgilendirmelerinin devamında şu ifadelere yer verdi:

“Proje ve çalışmalar AK Parti Grup Başkanvekilimiz Sayın Mahir Ünal tarafından bizzat takip ediliyor. Verdiği destek için kendisine bölge halkı adına bir kez daha teşekkür ediyoruz. Gelinen nokta çok olumlu.7 katlı olarak planlanan 300 yataklı bölge hastanesinin; 65’e yakın 2 kişilik, 100’ün üzerinde 1 kişilik, 10’dan fazla süit, enfeksiyonlu hasta odaları, poliklinikler, 100’e yakın muayene odası, ameliyathaneler, genel ve cerrahi yoğun bakım odası, yeni doğan bakım odası ve diğer idari birimler ve bölümlerden oluşması planlandı.

Hastane 70 bin metrekare alana 1 bodrum, 1 zemin ve 7 normal kat olarak inşa edilecek. Tahmini bedeli 58 milyon 500 bin TL olan projenin 2013 yılı ödeneği de 5 milyon TL. Elbistan 300 Yataklı Bölge Hastanesi, 3. Nesil hastaneler kapsamında. Hastane binası, kendi elektriğini kendi üreten akıllı bina özelliklere de sahip olacak. Böyle bir yatırım Elbistan ve bölge insanımıza çok yakışacak.”

İlçe Haberleri Haberleri