Kahramanmaraş Türk Halk Müziği Eğitim Araştırma ve Geliştirme Derneğinin Kahramanmaraş’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 93. yıldönümü nedeniyle düzenlediği Türk Halk Müziği Maraş Türküleri-1 Konseri 16 Şubat 2013 Cumartesi günü saat: 19.30’ da Necip Fazıl Kısakürek Kültür Sitesi salonunda yapıldı.
Geçtiğimiz yıllarda da gerçekleştirdikleri halk türküleri konserleriyle büyük beğeni toplayan Kahramanmaraş Türk Halk Müziği Eğitim Araştırma ve Geliştirme Derneği sanatçıları bu kez de Maraş Türküleri-1 Konseri ile Necip Fazıl Kısakürek Kültür Sitesi salonunu hınca hınç dolduran Türk Halk Müziği severlerinin gönülleri fethetmeye bildiler.
Eğitimci Fatma Bozlak’ın sunuculuğunu yaptığı program koro tarafından söylenen “Aşan bilir karlı dağın ardını” isimli türküyle başladı.
Daha sonra sırasıyla Muzaffer Bombacı “Yine de hazan geldi, Aslan Gök, Abdurrahim Karakoç’un eseri “ Unutursun Mihriban’ım”, Kasım Kocabaş Mahzuni Şerif’in eseri “İşte gidiyorum çeşmi siyahım”, korodan “Bana yücelerden seyreden”, Siret Çetintaş “ Körpe iken kırdın felek” , Selim Kale “ Karlı dağların ardında” , Yılmaz Akçöp “Yine geldi yaz baharın ayları”, Durdu Arslan “ ben derdimi söyleyemem” , Korodan “Maraş’ın ovası var”, Zekai Bilgen “Çamdan sakız akıyor “, Abdurrahman Ak “Kale kaleden yüce”, Sevgi Yiğit “ Güz mü geldi rengin soluk”, korodan “ Ala keçim çift doğurdu” , Volkan Güçkıran “Deli gönül bizim ele (Maraş yolu)”, Ferhat Arıkcan “Kara çadır düzdedir” , Naim Altun “Hasret lime lime, Ahırdağı, Semo,” Halil Tanış “Gün geçer zaman ağlar”, Fatma Bozlak “Firik”, A. Hikmet Temizyürek “Şu Maraş’ın bağları”, koro “ Bilalımsın Bilalım” , Fatih Çelebi ve Murat Çelebi “Pazarcık’a gidek mi,” adlı türküleri seslendirdiler.
Ayrıca Hacı Halil Arıkcan, İsmail Topal ve Ragıp Gökdemir misafir sanatçı olarak söyledikleri birer türküyle ; Kahramanmaraş Belediyesi Konservatuarı Halk Oyunları Ekibi de eğitmenleri Orhan Gökşen, Süleyman Çabuk ve Ahmet Karadöl yönetimindeki gösterileri ile geceye renk kattılar.
Konserde ritimde Ercan Bilecan, Neyzen Salih Özcan; sazlarda, Mustafa Tat, Ragıp Gökdemir, Akın Altınparmakoğlu, Ömer Yönder, Muzaffer Bombacı, H.mehmet Akpolat; gitarda Hayati Görkemtüm saz heyeti olarak yer aldılar.
Konsere Kahramanmaraş Defterdarı Osman Koçaş, İl Millî Eğitim Müdürü Mesut Alkan, millî eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri, okul yöneticileri, sivil toplum örgüt temsilcileri, sanatsever vatandaşlar katıldı.
İl Millî Eğitim Müdürü Mesut Alkan yaptığı kapanış konuşmasında Türk toplumunda türkülerin önemine değinerek şu ifadeyi kullandı. “Bizler acılarımızı, sevinçli günlerimizi türkülerle anlatmış bir milletiz. Asker uğurlarken bile türkülerle uğurlarız.”
Konserin sonunda sponsor firma sahiplerinden Mutlu Polat tarafından koro şefi A. Hikmet Temizyürek’e plaket, öğrencisi Sümeyra Akküncü tarafından da bir buket çiçek takdim edildi.