Koç; Kadınların Toplumsal Yaşama Katılmadığı Ülkelerde İlerleme Sağlanamaz

Özellikle; kadınların sosyal ve ekonomik standartlarını arttırmak amaçlı kurulan, Kahramanmaraş Kadın Girişimciler Derneği (KAGİD), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, bir dizi anlamlı etkinliklerle karşıladılar.Yapılan etkinliklerle...

Özellikle; kadınların sosyal ve ekonomik standartlarını arttırmak amaçlı kurulan, Kahramanmaraş Kadın Girişimciler Derneği (KAGİD), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, bir dizi anlamlı etkinliklerle karşıladılar.

Yapılan etkinliklerle ilgili bilgiler aktaran KAGİD Başkanı Hatice Koç: “Tüm kadınların toplumsal yaşama katılma taleplerinin vurgulandığı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü karşılarken bu yıl Kadın Girişimciler Derneği olarak kurum ve kuruluş ziyaretleri, Suriye Çadırkent Ziyareti ve üyelerimizle bir kahvaltı planladık” dedi.

Gerçekleştirilen ziyaretlerde olumlu izlenimler elde ettiklerini vurgulayan Başkan Hatice Koç, açıklamasını şu şekilde sürdü: “Şu ana kadar Müftülük,  İl Sağlık Müdürlüğü,  Halk Sağlığı Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü,  Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, SGK ve Emniyet Müdürlükleri ziyaretlerini gerçekleştirdik.

Bundan sonra da diğer kurumlara ziyaretlerimiz devam edecek.  Bu ziyaretlerimizden amaç; kurumların hem çalışmaları hakkında bilgi almak, hem de bilgi paylaşımında bulunarak ileriye dönük ortak çalışmalar yapmaktır. Ziyaretlerimiz sırasında gördük ki artık kurumlar ve yöneticiler kadınların toplumsal yaşama katılımını destekliyor ve bunun önündeki engellerin kaldırılması içinde de çalışmalar yapıyor.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, dünyada ve ülkemizde kadınların sorunlarına yönelik deneyimlerin paylaşıldığı önemli bir dayanışma günüdür.

Bu özelliği ile de ayrıca Barış günü olarak da anılmaktadır.

Ülkemizin ve bulunduğumuz coğrafyanın bugünlerde her şeyden çok barışa ve huzura ihtiyacı var. Bu nedenle ÇadırKent’de kalan savaş mağduru kadınlarla birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajını “BARIŞ ve DAYANIŞMA“ya vurgu yaparak buradan vermenin uygun olduğunu düşündük.  Aynı zamanda bu vesileyle şehrimizde sığınmacı olarak bulunan ama bizim misafir olarak gördüğümüz bu insanlara sıcak bir ortam sunmak ve kadın dayanışmasının diller, milletler ve inançlar farklı da olsa kurulabileceğini göstermek. Kadınların seyircisi olduğu insanlık sahnesine güçlü aktörler olarak girmesi Dünya Barışına da katkı sağlayacaktır.

Çünkü biz inanıyoruz ki kadınlar toplumun temeli, aile birliğinin de temel taşıdır. Bu nedenle kadına uygulanan her türlü haksızlık ve şiddet aslında aileyi ve dolayısıyla toplumu güçsüzleştirmektedir. Kadınların insan haklarının korunması ve geliştirilmesi, ekonomik ve sosyal yaşamda konumlarının güçlendirilmesi ve fırsat eşitliği gibi sorunlar hukuki düzenlemelere rağmen istenilen düzeyde değildir. Biliyoruz ki yasalar değişse de önyargılar ve toplumsal kabullerin değişmesi daha zor olmaktadır. Toplumsal kabullerin değişmesi yani zihniyet değişimi ve beraberinde bunun davranışa dönüşmesi ile ancak olacaktır. İşte o zaman toplumun diğer yarısı kadınların sosyal, siyasal ve ekonomik hayata katılımının önündeki engelleri gerçekten kaldırabiliriz.

Artık Dünyada ve ülkemizde anlaşılmıştır ki; Kadınların toplumsal yaşama tam olarak katılmadığı ülkelerde ilerleme ve kalkınma da tam sağlanamamaktadır. Biz bu inanca, toplumun huzuru ve barışını da eklemek istiyoruz.  Bu mesajla Tüm kadınların ve kadınların gücüne inanan herkesin Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.” 

Gündem Haberleri