Kahramanmaraş'ta Öğretmenler Günü Coşkusu

ATATÜRK’ün 24 Kasım 1928’de Millet Mektepleri Başöğretmeni unvanını aldığı aynı zamanda 24 Kasım 1981’den beri kutlanan öğretmenler günü Kahramanmaraş'ta düzenlenen törenlerle kutlandı.[otw_shortcode_button href="http://marastahaber.com/gundem/kahramanmarasta-ogretmenler-gunu-fotograflari-131048h.html"...

ATATÜRK’ün 24 Kasım 1928’de Millet Mektepleri Başöğretmeni unvanını aldığı aynı zamanda 24 Kasım 1981’den beri kutlanan öğretmenler günü Kahramanmaraş'ta düzenlenen törenlerle kutlandı.

[otw_shortcode_button href="https://marastahaber.com/gundem/kahramanmarasta-ogretmenler-gunu-fotograflari-131048h.html" size="medium" icon_type="general foundicon-plus" icon_position="left" shape="square" color_class="otw-red"]Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın[/otw_shortcode_button]

İlk tören saat: 9.30’da Atatürk Meydanı'nda yapıldı. Halk oyunları ekibinin folklor gösterisiyle başlayan törende İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, öğretmenler adına başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün anıtına çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'ne geçildi.

Dulkadiroğlu İlçesi Sevim Şirikçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Öğretmenler Günü programı, saat: 10.00’da Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Okul Müdürü Cemal Küçük yaptığı açış konuşmasında şunları dedi:

“Öğretmenlik, insanlık tarihinin maddi bir ölçütü olmayan ölümsüz mesleğidir. Her işi bilen, her işi yapan, bilgi deposu ve ayaklı kütüphane olmak yerine; bilgi kaynaklarını öğreten yönlendiren, değerlendirme alışkanlığı kazandıran bir kişidir, öğretmen.

                 İlk emri "OKU" olan yüce kitabımıza iman etmiş, "İlim Çin'de de de olsa gidin alın" buyruğunu düstur edinmiş, "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" sözünü yol bellemiş bir inancın temsilcileri; dünyaya boyun eğdiren ancak hocalarının önünde eğilmeyi yüksünmeyen, hocasının atının ayağından sıçrayan çamuru mukaddes bilen, öğretmenlerimizi baş üstünde tutan ecdadın torunları olarak tarihte layık olduğu değeri bulmuştur.

                Yeni Türkiye’nin kurulması eğitime dayanır. En önemli görevimiz eğitim işleridir. Kurtuluş Savaşı’ndan sonra Atatürk’e “İşte memleketi kurtardınız, şimdi ne yapmak istersiniz” diye sorulduğunda O, “Eğitim Bakanı olarak milli irfanı yükseltmeye çalışmak en büyük emelimdir” diyerek eğitim ve öğretime verdiği büyük önemi ifade etmiştir.. Türkiye’nin geleceğini eğitime dayandırması, bunu en önemli ve onurlu görev bilmesi zaferin bu yolda bulunacağını belirtip öğretmenlere: “ Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştireceksiniz.” Demiştir.

Emekli öğretmenler adına konuşan Törende Ahmet Muhsin Ural, mesleğe başlayışını, geçen süre içerisinde yaşadığı önemli hatıralarını anlattı ve şu ifadeleri kullandı:

“Yine böyle bir Öğretmenler Günüydü. Okuldayım. Bir beyefendi odama geldi. Elinde kocaman bir buket çiçek... Öğretmenler gününüz kutlu olsun hocam. Hemen öğrencimizi tanıdım. Sizin hakkınızı nasıl öderim. Beni okuldan uzaklaştırıyorlardı. Siz "ben kefilim bir daha bu hatayı yapmayacak" diyerek bana sahip çıktınız. Bende size verdiğim sözü tutup, hukuk fakültesini kazandım ve avukat olarak ziyaretinize geldim. Şuanda bir meslek sahibiysem sizin sayenizde oldu.

Duygularımı anlatabilmek gerçekten çok zor... İnsan isterse başarıyor. İşte öğretmenliğin en güzel tarafı bu olsa gerek. Okuttuğumuz öğrencilerin birçok görevde bu ülke için çalışıyor olmalarından mutluluk duyuyorum.” dedi

Daha sonra kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, öğretmenlik mesleğinin insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleği olduğu söyledi. Öğretmenin, insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan, topluma arkasını dönmeden toplumun sürekli önünde giden bir gönül eri olduğunu ifade eden Akkurt; "Öğretmenlik mesleği her şeyden önce bir ideal, gaye ve fedakarlık mesleğidir. Toprak altına atılan bir tohumun onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi bir öğretmen de hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna adayabilmelidir" diye konuştu.

Programın devamında adaylığı kaldırılan öğretmenler Türk bayrağına el basıp yemin etti. Programda, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan tarafından emekli öğretmenlere hizmet şeref belgeleri ile çiçek verildi. Vali Özkan, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu belirterek tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı, öğretmenin emeklisinin olamayacağını ifade eden vali Özkan öğretmenlerin emeklilik hayatında bizlere tecrübeleriyle ışık tutacağına işaret yaptı.

Öğrencilerin 'Öğretmen olmak istiyorum' isimli oratoryosunu sahnelediği program, okul öğretmenleri Yaşar Dinçer ve Tuğba tatlı tarafından şiir okundu.

Oratoryoda Sevim Şirikçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Esra Dedeler, Aslı Kızılaslan, Mislina Sarı, Ceyda Bahar, Gizem Demir, Hacer Nur Gözel, Ebru Işık, Kevser Maşası, Mine Akgül, Leyla Karagedik ve Beyza Aktaş görev aldı, ayrıca öğretmen Eren Bağcı, Feyza Aydın solist olarak görev aldıl, Müzikte ise Bülent Boran- Keman, İbrahim Kamaz- bağlama, Ümit Tez-Ritim, Turan Karakaya –Tef, İbrahim Tez- kanun olarak görev aldı.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama törenine; Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, İl Jandarma Komutanı Albay Cafer Öz, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Gündem Haberleri