Kahramanmaraş’ta Coronavirüs Artışı Risk Taşıyor

Coranavirüs’ün yaz aylarına göre artış göstereceği bir mevsime girildiğine işaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, coronavirüs’ü salgınıyla  Türkiye’de son duruma açıklık getirdi.Coronavirüs’ün Türkiye’de...

Coranavirüs’ün yaz aylarına göre artış göstereceği bir mevsime girildiğine işaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, coronavirüs’ü salgınıyla  Türkiye’de son duruma açıklık getirdi.

Coronavirüs’ün Türkiye’de bir ay öncesine göre yayılma hızının önünün kesildiğini ifade eden Bakan Koca, “ Ağrı İlinde % 75, Erzincan’da % 65, Erzurum’da % 60, ve daha birçok ilimizde vaka artış sayısı azaldı. Ancak "İstanbul, Bursa, Kocaeli, Kahramanmaraş ve Denizli'deki artış bütün Türkiye için risktir" ifadesini kullandı.

Önümüzdeki aylarda insanların genellikle kapalı mekanlarda bulunacağını, bu nedenle yaz aylarına göre virüsün bulaşma riskinin artacağına dikkat Çeken Bakan Koca “ Maske vazgeçilmez tedbir ve tedbirlerin en önemlisi, mesafe ve temizlik kuralları ihmal edilmemeli,"  dedi. Daha sonra, önümüzdeki aylarda insanların genellikle kapalı mekanlarda bulunacağını, bu nedenle yaz aylarına göre virüsün bulaşma riskinin artacağını belirten Bakan Koca “ Maske vazgeçilmez tedbir ve tedbirlerin en önemlisi, mesafe ve temizlik kuralları ihmal edilmemeli, evinizin dışında mutlaka maskenizi takın, gerekirse aile ziyaretlerinizi erteleyin ve HES uygulamasından mutlaka yararlanın” dedi.

Gündem Haberleri