Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak yerel basınla birlikte inşaatı devam eden Kahramanmaraş Havalimanı apronunu ve terminal binasını inceledi.
Geçtiğimiz günlerde Kayseri-Gaziantep yolu üzerinde yapılacak üç adet köprülü kavşağın ihalesinin yapıldığı müjdesini Kahramanmaraşlılara veren Mehmet Uğur Dilipak, yerel basınla birlikte Kahramanmaraş hava yolu ulaşımının kapasitesini artıracak ve kolaylaştıracak Kahramanmaraş Havalimanı Terminal Binası ve apron alanında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.
Sabah saatlerinde yerel basın temsilcileri ile birlikte Ulucamii yanında bulunan tarihi Katiphanda bir araya gelerek ulaşım yatırımları başta olmak üzere Kahramanmaraş’a yapılan yatırımları değerlendirdiler. Dilipak burada yaptığı konuşmada; “Daha önce basınımızın değerli temsilcileri ile birlikte yapımı devam eden Çağlayan ve Tekir Tünellerini incelemiştik. Bugünde burada diğer yatırımları konuştuk ve fikir alışverişinde bulunduk. Buradaki görüşmemizin ardından inşaatı devam eden Havalimanı Yeni Terminal Binası ve Apron alanında incelemelerde bulunacağız.” dedi.
Mehmet Uğur Dilipak ve beraberinde yerel basın mensupları havalimanı alanında devam eden çalışmaları inceleyerek yetkililerden bilgi aldılar. Havalimanında yapılan 79 Milyon maliyetli çalışmalar kapsamında 30 bin metre kare apron alanı yapılıyor. Apron alanının bütün alt yapı çalışmaları tamamlandı. Bitümlü asfalt çalışmalarına başlandı. Daha sonra ise beton kaplaması yapılacak. Terminal binasının yüzde 65 i ise tamamlandı. Terminal binasının ise betonarme inşaatı tamamlandı. Şuanda sıva, dış kaplama gibi işlemler yapılıyor. Sözleşmeye göre işin bitiş tarihi önümüzdeki 2018 yılının ekim ayı sonu iken yapılan hızlı çalışmalar neticesinde önümüzdeki yılın mayıs ayında tüm çalışmalar tamamlanmış olacak.
Dış hat giden yolcu Salonu ile İç hat giden yolcu salonu gerekmesi halinde birleştirilerek büyük ölçekli tek mekân olarak kullanılabilir şekilde planlanlanan yeni terminal binası özgün bir mimariye sahip. Terminal binasında yeterli miktarda ve gerekli noktalarda satış, kafe, kafeterya ve restoran hizmetleri sunabilecek ticari alanlar planlandı. Yeterli sayıda ve gerekli noktalarda mescit, ıslak hacimler, engelli wc’ler ve bebek bakım odaları düzenlenen terminal ile igili bazı teknik ayıntılar şöyle:
- 240x120m Apron
- 200x24m Taksiyolu
- Isı ve Güç Merkezi (2.235 m2)
- Verici İstasyon Binası ve Anten Kulesi
- Giriş Nizamiye Binası
- Açık Otopark ve Bağlantı Yolları (430 araç 15.000 m2)
- Su Deposu
- Tesisat Galerisi