Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Avşar Yerleşkesi Yemekhanesinde Eğitim-Bir-Sen Üniversite Şubesi üyeleri geleneksel iftar yemeğinde buluştu.
Türkiye’nin demokratikleşme konusunda 11 yıldır yapılan değişikliklerle sessiz bir devrim yaşadığını ifade eden Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, “TSK İç Hizmet Kanunu 35. Maddesinde yapılan değişiklik bile başlı başına bir demokratikleşme hareketidir” dedi.
Eğitim-Bir-Sen Kahramanmaraş Üniversite Şubesi tarafından verilen iftar yemeğine Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil ve Milletvekili Sıtkı Güvenç, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Teyfik Yağcı, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Baş, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, İl Emniyet Müdürlüğünden Ali Nazım Akay, KSÜ Üniversitesi Fakülte Dekanları, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü, Ak Parti İl ve ilçe Başkanları, Eğitim-Bir-Sen Üniversite Şube Başkanı Doç. Dr. Hasan Furkan, yerel basın ve Eğitim-Bir-Sen Kahramanmaraş 2 Üniversite Şubesi üyeleri aileleriyle katıldı.
Ramazan ayının tüm güzellikleri bir arada topladığını ifade eden Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil; “Ramazan ayı birlik ve beraberliğin en güzel şekilde temsil edildiği bir aydır. Ramazan ayı yardımlaşmanın doruğa çıktığı, manevi iklimin kendisinde yer bulduğu bir aydır. İşte tüm bu güzellikleri burada görüyoruz ve yaşıyoruz. Bu güzel organizasyonu yapan, Memursen ailesine, Eğitimbir-Sen ailesine teşekkürlerimi sunuyorum. Onların vermiş olduğu sendikal mücadeleden dolayı da kutluyorum. Memursen mücadelesini kuru bir sendikal hareket olarak kurmadı. Ülkenin her sorunu ile yakından ilgilendi. Türkiye’nin hayrına ne gerekiyorsa onu yaptı. Bunu yaparken de elini değil, bedenini taşın altına koydu. 2010 yılında yapılan referandumda ortaya koyduğu tavır takdire şayandır” diye konuştu.
İhtilal yapanların ilk işinin Anayasayı rafa kaldırmak olduğunu sözlerine ekleyen Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, “Geçtiğimiz 2-3 hafta içerisinde TBMM’de yoğun bir tempoda çalıştık. Çıkardığımız kanunlar içerisinde darbelere zemin hazırlayan TSK İç Hizmet Kanununun 35. Maddesini de değiştirdik. Bu çok önemli bir değişikliktir. Türkiye’nin bir hukuk devleti olması açısından çok önemli bir değişikliktir. Türkiye son 11 yılda yaptığı yargı reformları ile gerçek manada demokratikleşmiştir” şeklinde konuştu.
“ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞBİRLİĞİ TÜRKİYE’Yİ LİDER ÜLKE YAPACAK”
Kahramanmaraş’ta Eğitim Bir-Sendikasının üniversitede örgütlenerek önemli bir başarıya imza attığını belirten Pakdil, “Sendikaya üye olan, destek olan hocalarımıza teşekkür ediyorum. Türkiye’de yıllarca üniversiteler bilim yuvası olması gerekirken bazı üniversiteler değerlerimizle uğraştılar, darbelere destek verdiler. Oysa üniversitelerimiz kalkınmamıza destek vermek için, bilimsel gelişmelere katkı sunmak için mücadele etmek zorundaydılar. Şimdi üniversitelerimiz halkla bütünleşmeye, sanayici ile birlikte çalışmaya ve ciddi bilimsel çalışmalar yapmaya başladılar. Bu birliktelik Türkiye’yi lider ülke yapacaktır. Türkiye’yi lider ülke yapmak için el birliği ile asla pes etmeden mücadele edeceğiz. Türkiye’nin kalkınma mücadelesine destek veren üniversitelerimizi, sivil toplum kuruluşlarını, istihdam sağlayan sanayicilerimizi ve tüm hocalarımızı bir kez daha kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç konuşmasında, Mısır’daki darbeye ABD’nin darbe diyemediğini, yanında yer aldığını belirterek, bu durum karşısında sivil toplum örgütü Memur-Sen’in meydanlara çıktığını, toplu tepki gösterdiğini, bu sendikanın aynı duyarlılığı Türkiye’nin bugünkü rahatlığını sağlayan 2010 yılı referandumunda da gösterdiğini dile getirdi.
Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Teyfik Yağcı ise konuşmasında; “Bu üniversitede yirmi yıl geçirdim. Bu iftar sofrasındaki tablo gözlerimi yaşartıyor. Çünkü başörtülülerin giremediği bir üniversitede şu an başı açık veya kapalı bayanlarımızla birlikte yemek yiyor. Ama geçmişte bu mümkün değildi. Türkiye darbeleri gördü. Başbakan Adnan Menderes’i astılar. Yetmedi astıkları ipin parasını bile ailesinden tahsil ettiler. Sendikacılık hakkı, hakları arama ve dayanışma örgütüdür. Biz haklı ne ise onu savunuruz” dedi.
Eğitim-Bir-Sen Üniversite Şube Başkanı Doç. Dr. Hasan Furkan’ da konuşmasında “Sendikalar, ülkenin ileri karakolları, toplumun sinir uçları, demokrasinin emniyet sibopları ve yönetimlerin otokontrol mekanizmalarıdır. Eğer bir yerde sivil toplum örgütü bypass ediliyorsa orada sıkıntı var demektir” şeklinde konuştu.