Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın 40. Yönetim Kurulu Toplantısı, Vali Şükrü Kocatepe, DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Osmaniye İl Genel Meclisi Başkanı Selçuk Acar, Hatay İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Gülen ve Kahramanmaraş İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Özsoy katılımıyla 16 Ekim 2012 tarihinde Osmaniye Polisevinde yapıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, DOĞAKA Yönetim Kurulu toplantısına ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, toplantıda alınacak kararların Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş illerine hayırlı olmasını diledi.DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz ise yaptığı konuşmada DOĞAKA’nın faaliyetleri hakkında bilgi vererek şunları söyledi, “Ajansımızın bölgemizdeki kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının mesleki kapasitelerinin geliştirilmesi ve teknik uzmanlık becerilerinin geliştirilmesi amacıyla uyguladığı Teknik Destek Programı ilan edilmiştir. Bu kapsamda, Ajans uzmanları tarafından tüm ilçelerimizde bilgilendirme ve proje eğitimi toplantıları tamamlanmış ve başvurular alınmaya başlanmıştır. Ekim ayı sonuna kadar alınacak başvurular ardından yapılacak değerlendirmeler sonucunda başarılı projelerin uygulanmasına başlanılacaktır.”dedi.
Bölgede öne çıkan sektörlerin geliştirilmesi ve tanıtımına yönelik çalışmalara devam eden DOĞAKA’nın her üç ilde de önemli yatırımların olduğu mobilya sektörünü Adana 6. Mobilya ve Dekorasyon Fuarında vitrine çıkardığını da ifade eden Vali Lekesiz, “10–14 Ekim 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve bölgemiz firmalarının ulusal ve uluslar arası sektör aktörleriyle buluşmasına, yeni iş olanakları ve pazar arayışlarına katkı sağlayan Mobilya ve Dekorasyon Fuarı, sektör temsilcilerimiz açısından başarı ile tamamlanmıştır.”diye konuştu. Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, yine benzer bir anlayış ile bölgedeki mevcut ekonomik yapının incelenmesi ve potansiyel yatırım alanları üzerinde görüşmelerin yapılması amacıyla Almanya’nın Türkiye Büyükelçiliği ile işbirliği içersinde Türk-Alman İşbirliği Günleri’nin de düzenlendiğini kaydederek, çeşitli sektörlerdeki Türk ve Alman firmalarının tanıtımlarının yapıldığı organizasyonun muhtemel işbirlikleri üzerinde gerçekleştirilen ikili görüşmelerle sona erdiğini söyledi. Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz sözlerinin devamında, bölgenin diğer önemli bir faaliyet alanı olan lojistik sektöründe, bölgenin mevcut durumu ile potansiyel yatırım alanlarının ele alınması ve sektörde karşılaşılan sorunların çözümüne yönelik önerilerin geliştirilmesi amacıyla 18–19 Ekim 2012 tarihlerinde Uluslararası Lojistik Konferansının düzenleneceğini de ifade ederek, konferansa yerli ve yabancı sektör temsilcilerinin katılmasının beklendiğini belirtti.
Hatay Valisi Lekesiz sözlerinin sonunda Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen 10. Kalkınma Planı ve yeni Bölge Planı hazırlıkları kapsamında çalışmalara devam edildiğini de kaydederek, “Bölgemizdeki tüm kesimlerin katılımını sağlamak amacıyla çeşitli faaliyetlerde yürütülen çalışmalar, illerimizin sahip olduğu potansiyellerin hazırlanacak planlarda tüm yönleriyle yer alması için titiz bir şekilde yürütülmektedir. Ayrıca, Ajansımız tarafından daha önceki tarihlerde ilan edilen mali destek programları, SODES Programı, Teknik Destek ve Doğrudan Faaliyet Desteği programlarında başarılı projelerin uygulanmalarına devam edilmektedir.” dedi. Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantı basına kapalı olarak devam etti.