Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Mehmet Fatih Karaaslan, yeni Tıp fakültesinin öncelikli hedefinin çevre illere hasta göndermemek olduğunu belirterek: “Sıra dağların ardına hasta göndermeyeceğiz” dedi.
Karaaslan, Manşet Gazetesine yaptığı açıklamada, Tıp Fakültesi hastanesinin bölgenin en iyi hastanesi olacağını söyledi. Onkoloji merkezinden tüp bebek merkezine kadar birçok yeniliğin olacağına vurgu yapan Karaaslan, Kahramanmaraşlı vatandaşların çevre illere gitmesine gerek kalmadığını belirtti. Fakültenin Ağustos ayında açılması gerektiğinin altını çizen Karaaslan: “Tıp Fakültemizin teslim tarihi 2013 yılı Ağustos ayı idi. Ağustos ayındaki kastımız binanın bitme tarihiydi. Belirtilen tarihte o işler bitti. Çevre düzenlemesi ile ufak tefek şeyler yapılıyor. İçinde herhangi bir eksiğimiz kalmadı. Senato ile yaptığımız toplantı sonrasında hastalarımızın taşınması için startımızı verdik. Bu hafta içinde de ilk olarak Bahçelievler Mahallesi içinde bulanan depo taşındı. Diğer malzemelerimizin taşınma işlemi de bir plan dahilinde olacak. Bütün bu taşınmayı Kasım ayı içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. Tıbbı cihazların büyük bir kısmı alındı. Alınan cihazlar peyder pey hastaneye getirilmişti. Bazı cihazların gelişinde küçük gecikmeler olacak, onlarda ihalenin kendi tabiatından kaynaklanan problemler olmuş olacak. Şu an, söz verdiğimiz gibi 2013 yılı içerisinde ve bitmesi gereken tarihinden 1,5 yıl önce hastanemizi şehrimizin hizmetine açma imkanı bulmuş olacağız” şeklinde konuştu.
YENİ SİSTEMLER OLACAK
Tıp fakültesinde organ nakli ameliyatlarının da yapılabileceğini belirten Karaaslan: “Bazı yeniliklerimiz olacak. Örneğin transplantasyon (organ nakli) ameliyatlarını yeterince gerçekleştiremiyorduk. Şu anda taşınacağımız yeni binamızda bu ameliyatlar gerçekleştirilecek. Bu konuda eğitimlerini tamamlamış, yeterli arkadaşlarımız var. Yeni hastanemizde nakil ameliyatlarını yapma fırsatı bulacaklardır” dedi.
TÜP BEBEK İMKANI KAHRAMANMARAŞ’TA
Uzun yıllar bebek sahibi olamayan çiftlerinde yeni hastanede tüp bebek yöntemi ile tedavi olacaklarının altını çizen Rektör Karaaslan şunları kaydetti: “Tüp bebek açılması için bu hastanenin bitmesini bekliyoruz. Bu hizmeti ek olarak sunucağız.”
Kanser tedavi merkezi olabilmek için çalışmaların sürdüğünü bildiren Karaaslan son olarak şunları kaydetti: “Kanser tedavisine başlamıştık eski binamızda. Onkoloji merkezi olabilmemiz için çalışmalarımız sürüyor. Şu an ilaç tedavisi, medikal onkoloji yapılabilmekte. Bunun yanı sıra Radyasyon onkolojisini de bu yeni hastanede yapabilme imkanı bulacağız. Gerekli cihazı ya kendimiz alacağız, ya da hizmet satın alarak yeni hastanemizde kullanacağız.
SIRA DAĞLARIN ARDINA HASTA GÖNDERMEYECEĞİZ
Bölgeye hitap eden derken, öncellikle hedefimiz, sıra dağların ardına hasta göndermemek. 12-13 yıl önceki ilçemizdeki ve şehir merkezindeki insanlar yakın illere Adana, Gaziantep ve Malatya’ya gitmelerini önlemekti. Önlemekten kastımız oradaki çektikleri zorlukların önüne geçebilmekti. Kendi şehrimiz insanların bu zorlukları yaşamamasıydı. Özellikle bazı konularda ön plana çıkarak bölgeye hitap eden bir üniversite olma amacımız var. Hangi birimler ile ön plana çıkacağımız zaman içerisinde belirecek bir konu. Öncelikli hedefimiz hemşerilerimizin yaşadıkları zorlukların sona ermesi. İkinci hedefimiz yakın illerden hastaları çekebilecek, onlara da hizmet etmek ve ismini duyurabilecek birimlerin oluşturulması.”
Mustafa Kılınç