İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ve Yüksek Öğretim Kurul (YÖK) Başkanı Prof.Dr. Gökhan Çetinsaya ve YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri ile Türkiye'deki Açık öğretim Fakültesi ya da Uzaktan Eğitim Merkezi bulunan üniversitelerin katıldığı ‘2.Açık ve Uzaktan Eğitim Ulusal Vizyon Çalıştayı’na, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinden (KSÜ) Genel Sekreter Yardımcısı Mithat Karaaslan, Bilgi İşlem Daire Başkanı Doç.Dr.Halil Yeninar ile KSÜ Uzaktan Eğitim Merkezinden Öğretim Görevlisi Süleyman Ertürk katıldı.
Birincisi 2012'de İstanbul’da gerçekleştirilen Açık ve Uzaktan Eğitim Çalıştayı'nın ikincisi yine İstanbul Üniversitesinin ev sahipliğinde Baltalimanı Sosyal Tesisleri'nde yapıldı. Açılış konuşmasını AUZEF Dekanı Prof.Dr.Alper Cihan’ın yaptığı ve İki gün süren Çalıştayın birinci gününde 1- Dünyada Açık ve Uzaktan Eğitimin Durumu, 2- Türkiye'de Açık ve Uzaktan Eğitim Temel Politikası, 3- Açık ve Uzaktan Eğitim Sistem Tasarımı-Kalite-Akreditasyon ve Yüz Yüze Eğitim, 4- Mevcut Eğitim Sisteminden Geleceğin Eğitimine, adında 4 panel yapıldı. Çalıştayın ikinci gününde ise ilk gün yapılan paneller aracılığı ile oluşturulan sunumlar ve konular üzerinde tartışmalar yapıldı çözüm önerileri getirildi. YÖK Başkanı Prof.Dr. Gökhan Çetinsaya ve Yürütme Kurulu üyelerinin yanı sıra, Türkiye'de açık ve uzaktan öğrenmenin aktif olarak yürütüldüğü yaklaşık 15 üniversitenin üst yöneticileri ve ilgili birim yöneticilerinin katılımı ile gerçekleştirilen ve iki gün süren “2. Açık ve Uzaktan Eğitim Ulusal Vizyon Çalıştayı’nın sonuç bildirgesi ikinci gün sonunda açıklandı.
Kahramanmaraş’a dönüşte konu ile ilgili bir açıklama yapan KSÜ Genel Sekreter Yardımcısı Mithat Karaaslan: “ Bildiğiniz gibi Uzaktan Eğitim en temel anlamıyla, iletişim araçlarını kullanılarak zaman ve mekândan bağımsız olarak insanların eğitim almalarını sağlamaktır. Uzaktan Eğitim sayesin de yaşadıkları yerlerde eğitim olanakları kısıtlı olanların, ya da iş saatlerinde çalıştığı için eğitimine, kişisel gelişimine zaman ayıramayan bireylerin ya da eğitim kurumlarına ulaşma engeli olanların istedikleri eğitimi almaları sağlanmaktadır. Artan yoğun iş temposu, erkenden hayata atılma telaşı, geçim sıkıntısı, maddi zorluklar, seyahat engeli gibi nedenlerle eğitim alamayan, bir üniversite tamamlayamayan birçok birey vardır. Türkiye de bu durumda olan ve çeşitli zorluklarla okuyamayan veya ön lisan okuyup, bölümünü Lisansa tamamlamak isteyen öğrencileri de düşünerek, Üniversitemiz UZEM yani ‘Uzaktan Eğitim’ hizmeti vermeye başladı. Dolayısıyla bu tür toplantılarda ve çalıştaylar da Uzaktan Eğitimin sorunları hep beraber ele alınıp, hep beraber çözüm üretiliyor. Bu çalıştayda bunlardan biri, çok yararlı ve çok verimli bir çalıştay olduğu düşüncesindeyim, bu çalıştayda alınan kararların uygulanması ile şu an sorunmuş gibi görünen birçok sıkıntının bertaraf edeceğine eminim” dedi.