Kemal Karaküçük, Kredi Garanti Fonu (KGF) Yönetim Kurulu Üyesi Oldu

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, Kredi Garanti Fonu (KGF) Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçildi.Ankara’da gerçekleştirilen Kredi Garanti Fonu Genel Kurul Toplantısı’nda Yönetim...

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, Kredi Garanti Fonu (KGF) Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçildi.

Ankara’da gerçekleştirilen Kredi Garanti Fonu Genel Kurul Toplantısı’nda Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçilen Başkan Kemal Karaküçük, “KGF, KOBİ’lere verdiği kefalet ve üstlendiği risk ile bu işletmelerin daha çok banka kredisi kullanabilmelerini sağlamakta, uzun vadeli ve uygun maliyetli kredilerden küçük işletmelerimizin de yararlanmasını mümkün hale getirmektedir. Bu sayede girişimcilik teşvik edilmekte, KOBİ'ler lehine ek bir kredilendirme oluşturularak ekonomik büyüme ve kalkınmaya katkı sağlanmaktadır. KGF kefaletlerinde genç ve kadın girişimciliğin geliştirilmesi temel amaçtır. Yenilikçi yatırımların gerçekleştirilmesi, ileri teknoloji içeren küçük girişimler, ihracatın desteklenmesi, istihdam artışı sağlayacak yatırımlar ve bölgesel kalkınma amaçlı yatırımlar KGF kefaletlerinde öncelikli olarak değerlendirilen konulardır.” dedi.

Karaküçük ayrıca, Kredi Garanti Fonu’nun Kahramanmaraş’ta Oda binası içerisinde bulunan şubede hizmet verdiğine dikkat çekti.

Kemal Karaküçük’ün Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildiği KGF’nin; Yönetim Kurulu Başkanı TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Faik Yavuz olurken, Başkan Yardımcısı aynı zamanda KOSGEB Başkan Yardımcısı Salih Tuna Şahin. Yönetim Kurulu Üyeleri ise; KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz, Hazine Müsteşarlığı Mali Sektörle İlişkiler Daire Başkanı ve Kambiyo Genel Müdürlüğü  Hakan Ertürk, TOBB Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, HSBC Ticari Bankacılık Birim Yöneticisi Ender Ergun, Hazine İç Denetim Birim Başkanı Ali Kayım,  Türkiye Ekonomi Bankası’dan Serdar Çağlar yer alıyor.

KGF İMKÂNLARINDAN KİMLER YARARLANABİLİR?

Başarı vadeden genç ve yaratıcı girişimcilerle, küçük ve orta ölçekli işletmelerin büyüme ve gelişmelerine destek veren KGF, iyi iş fikirlerinin önündeki teminat yetersizliği engelini ortadan kaldırmaktadır. Banka kredisi olanaklarına büyük işletmeler kadar kolay ulaşamayan küçük işletmelerin bu teminat problemi, KGF kefaleti ile giderilmekte, bu sayede KOBİ'lerin de banka kredileri kullanma imkanı doğmaktadır. Çalışan sayısı 250’den az olan işletmeler KOBİ olarak kabul edilmekte olup, imalat sanayi yanında hizmetler ve madencilik sektöründeki girişimcilerin de talepleri karşılanmaktadır. Türkiye’nin bütün yörelerindeki KOBİ’ler, esnaf ve sanatkarlar, tarımsal işletmeler ve çiftçiler, kadın ve genç girişimciler KGF kefaleti için başvurabilirler."

NASIL BAŞVURULUR?

KGF teminatından yararlanabilmek için; bankanıza, KGF kefaletinden yararlanmak istediğinizi bildirmeniz ve dosyanızın KGF'ye gönderilmesine muvafakat etmeniz yeterli. Banka tarafından kredi başvurunuz uygun bulunduğu takdirde iletilen kefalet talebiniz, yaklaşık 2 hafta içerisinde sonuçlandırılmaktadır.

Genel Haberleri