İtfaiye Müdürlüğü KMTSO’da Eğitim Semineri Düzenledi

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası(KMTSO) işbirliği ile Kahramanmaraş Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Yangın Tedbirleri ve Güvenliği Temel Eğitimi ve Tatbikatı” Projesi kapsamında bilinçlendirme semineri düzenledi.KMTSO’da...

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası(KMTSO) işbirliği ile Kahramanmaraş Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Yangın Tedbirleri ve Güvenliği Temel Eğitimi ve Tatbikatı” Projesi kapsamında bilinçlendirme semineri düzenledi.

KMTSO’da yapılan seminerde İtfaiye Müdürü Cahit Küçükönder, Kahramanmaraş Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün faaliyetleri hakkında bilgi aktardı. Küçükönder’in yanı sıra; Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Disiplin Kurulu Üyesi Cem Sinan Beyazıt “Binaların Tehlike Sınıfları”, İtfaiye Çavuşu Ahmet Ekici ve Sinan Kiraz ise “Eğitim ve Yangın Mevzuatı” hakkında sunumlar yaptı.

Bilinçli hareket edildiği takdirde ateşin yangına dönüşmeden söndürülebileceğini kaydeden İtfaiye Müdürü Cahit Küçükönder, sözlerine şöyle devam etti; “Olay yerinde bulunan ilk müdahale ekibi ne kadar iyi ve bilinçliyse yangın o kadar küçük hasarlarla söndürülebilir.” dedi. Cahit Küçükönder sözlerine şöyle devam etti; “İtfaiye Müdürlüğümüzde; 8'i merdivenli 22 arazöz, 2 adet çok maksatlı, toplam 4 kurtarma ve 1 adet su altı arama botu mevcuttur. 95 memur, 33 işçi ve 85 hizmet alımı personel olmak üzere toplam 213 personeliyle 7/24 çalışma esasına göre hizmet vermektedir. İtfaiyemiz 9 şubede hizmet veriyor ve meydana gelebilecek her türlü itfai olaylara en hızlı şekilde müdahale edebilmek için, 9 şubede konuşlanmıştır. Mücavir alan sınırlarında ortalama yangına ulaşma süresi 3,5 dakikadır. Son 1 yılda 85 sanayi kuruluşunda 4833 acil durum müdahale personeline bire bir uygulamalı eğitim verdik tatbikat gerçekleştirdik. Halkımızdan ricam bilgi edinmek için bizi arasınlar bizler hiçbir ücret talep etmeden halkımızı bilinçlendirmek adına seminerler düzenliyoruz. Tek istediğimiz bir yangın anında halkımızın bilgili hareket ederek hata riskini en aza düşürmek.”

Öte yandan Cem Sinan Beyazıt, binadaki en tehlikeli bölgenin binanın yanıcılık sınıfını belirlediğini vurgulayarak binalarda bulunması gereken yangın dolaplarının öneminin de altını çizdi. Beyazıt; “Yüksek binalar ile toplam kapalı kullanım alanı 1000 m2’den büyük ve kapalı kullanım alanı 2000 m2’den büyük bütün binalarda yangın dolabı yapılması mecburidir.”dedi. Sprinkler sisteminin ihtiyaç olduğu alanların önemini vurgulayan Beyazıt sözlerine şöyle devam etti; “Yangın ciddi şekilde iş kaybına neden olmaması ve prestij kaybı gibi ciddi sorunlarla karşılaşılmaması için sprinkler sistemi monte edilmesi uygun olan binalarda kurulmalıdır. Olası bir yangın anında itfaiye gelene kadar yapılan tüm bilinçli önlemler hasarın en aza inmesine ve ateşin yangına dönüşmeden söndürülmesi noktasında faydalar sağlayacaktır.” dedi.

Seminerde İtfaiye Çavuşları Sinan Kiraz ve Ahmet Ekici de binalarda özellikle de iş yeri ve fabrikalarda yangın söndürme ekipmanları olması gerektiğini belirtti. Kiraz, “Sorumluluk iki şekilde olur; birisi rapor vermek diğeri vicdani sorumluluktur. Yangın konusunda bilinçli olarak ve yangın anında doğru hareket ederek bulunduğumuz ortamı büyük hasarlardan koruyarak vicdani sorumluluğumuzu yerine getirmeliyiz.” dedi.

Ekici ise şunları belirtti; “Acil durum ekipleri oluşturmalıyız ve eğitimler o ekiplere teferruatlı bir şekilde eğitim vermeliyiz. Unutmayın yangın santralde başlar santralde biter.” dedi.

Genel Haberleri