Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) bünyesinde kurulan Teknokent Yönetici A.Ş.’nin konuğu olarak, KSÜ’lü gençlere ‘Duayenlerden Genç Girişimcilere Başarı Tavsiyeleri’ konulu konferans vermek için Kahramanmaraş’a gelen Sabah Gazetesi Ekonomi Müdür ve Köşe Yazarı Şeref Oğuz konferanstan önce KSÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Fatih Karaaslan’ı makamında ziyaret etti.
Teknokent Yönetici A.Ş. Genel Müdür ve Öğretim Görevlisi Mesut Bilginer’in de eşlik ettiği ziyarette, ziyaretle ve Kahramanmaraş’la ilgili çeşitli açıklamalarda bulunan Şeref Oğuz KSÜ’nün patlayan ve sürekli gelişen bir üniversite olduğunu dile getirdi. Oğuz yaptığı açıklamada: “ Kahramanmaraş’a 1990’lı yıllarda da gelmiştim, bugün baktığımda çok çok gelişmiş buldum. KSÜ’yü ise patlayan ve sürekli gelişen üniversite olarak gördüm. Ben İstanbul Üniversitesi mezunuyum, öyle büyük üniversiteler artık her türlü doyuma ulaşmış, ‘Ununu elemiş eleğini duvara asmış’ üniversiteler, ama KSÜ tabir yerinde ise ‘Doymamış yağ oranı yüksek’ bir üniversite. Tabi aradaki mesafeyi kapatmak için çalışma zorunlulukları ve mecburiyetleri var ve gördüğüm kadarı ile bu mecburiyetleri yerine getiriyorsunuz. Ben her üniversitenin bazı konularda söz sahibi olmasını arzu ediyorum. Bir Üniversite her şeyi yapmamalı tabi çocuklara yani öğrencilere her şey verilmeli ama üniversite birkaç konuda söz sahibi olmalı, mesela hala yeni kurulan üniversitelerin bu konuda bakir olduklarını görüyorum. Ben Kahramanmaraş’ı hala eteğindeki taşları duran bir kent olarak görüyorum. Mesela Kahramanmaraş’ın iklimi çok farklı, zengin bir iklime sahip, suyu bol, faunası (hayvan türleri) ve florası (bitki türleri) çok zengin, mesela ben Kahramanmaraş’ı daha tarıma tam olarak başlamadı olarak görüyorum. Evet Kahramanmaraş’ta geleneksel tarımla bir yerlere gelinmiş ama bilgi tarımına hala geçilememiş. Bence en ileri teknoloji tarım çünkü içinde her şeyi barındırıyor, tabi bilgi toplumunda insanların iştahı daha az olmayacak, Kahramanmaraş ulaşımda da bir yere geldi, Sağlık konusunda pay alacağı bir sürü alan hala atıl duruyor. Bana göre Kahramanmaraş’ın hemen yapması gereken şey ortak bir ‘Kent Aklı’ oluşturmak. Çünkü Üniversite tek başına ipi itemez, karşıda da o ipi bir çeken birinin olması gerek. Hâsılı ben Kahramanmaraş’a geldiğim için ve burada olduğum için mutluyum” dedi.
Ziyaretten duyduğu menmuniyeti dile getiren Rektör Karaaslan ise KSÜ hakkında bilgi vererek; “Kentle aramızdaki ilişki istediğimiz düzeyde değil ama dört yılda çok mesafeler kat ettik ve aramızda ki buzları erittik, ikinci dönem için inşallah hazırlıklarımız bu söylediğiniz yönde yani bizde Üniversitemizin belli başlı birkaç konuda hem bölgede, hem Türkiye’de söz sahibi olması yönünde hazırlıklarımızı yaptık. Tabii bunun için sadece İş adamlarımızla değil Kahramanmaraş’ın tüm eşrafı ile ortak bir akıl oluşturmamız gerekiyor bunu biliyoruz ve çalışmalarımızı da bu yönde yapıyoruz. Ziyaretiniz bizleri ziyadesi ile memnun etti, teşekkür ediyorum” dedi.
Ziyarette Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Ahmet Tutuş ve Prof.Dr. İsmail Bakan’da hazır bulundu.