Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOĞAKA) 43. Yönetim Kurulu Toplantısı Osmaniye’de yapıldı. Vali Celalettin Cerrah’ın ev sahipliğinde Osmaniye Valiliği Rahime Hatun Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Hatay Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı M. Celalettin Lekesiz, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye Ticaret Odası Başkanı Arif Taşkaya, Osmaniye İl Genel Meclisi Başkanı Selçuk Acar, Kahramanmaraş İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Özsoy, DOĞAKA Genel Sekreter Vekili Onur Yıldız katıldı.
Toplantının başında konuşan Vali Celalettin Cerrah, DOĞAKA’nın 43. Yönetim Kurulu Toplantısı vesilesiyle DOĞAKA Yönetim Kurulu üyelerini Osmaniye’de ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “Toplantıda alınacak kararların Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş illerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”diye konuştu.
Hatay Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı M. Celalettin Lekesiz 2013 yılının Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş illeri ve ülkemiz için sağlıklı, başarılı ve mutlu bir yıl olmasını dileyerek, “2013 yılının ilk toplantısını Osmaniye ilimizde yapıyoruz. Bizi Osmaniye’de ağırlayan başta Sayın Valimize ve Osmaniyelilere teşekkür ediyorum.”dedi.
Hatay Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı M. Celalettin Lekesiz sözlerinin devamında, DOĞAKA’nın 2012 yılında gerçekleştirdiği faaliyetlere değinerek, “Ajansımız, mali ve teknik destek programları kapsamında tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesi, turizm altyapısının iyileştirilmesi ve sosyal destek programları kapsamında toplam 497 proje üzerinde çalışmalarına devam etmiştir. Bu projelere sağlanan toplam Ajans desteği yaklaşık 45 Milyon TL.’dır. Bunun 25 Milyon TL.’si gerçekleşmiş durumdadır. Bu programlarda proje uygulayıcılarının katkıları ile 78 Milyon TL.’lik bir kaynak ekonomiye kazandırılmıştır. Araştırma ve planlama çalışmaları kapsamında Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illeri turizm stratejisi ve eylem planı çalışmaları, narenciye, kiraz ve havuç sektörler ile ilgili araştırma çalışmaları ile demir-çelik, metal mutfak eşya, lojistik ve zeytincilik sektörlerinde konferans ve çalıştay faaliyetleri gerçekleştirilmiştir. Tanıtım faaliyetleri kapsamında, Bölgemizdeki turizm potansiyelinin İstanbul EMITT Fuarında, mobilyacılık sektörünün Adana Mobilyacılık Fuarında ve tekstil sektörünün Moskova Tekstil Fuarında yer alması sağlanmıştır. Eğitim ve bilgilendirme programları kapsamında 240 kişiye girişimcilik eğitimi, 800 kişiye proje hazırlama eğitimi ve teknik destek programı ile 1000 kişiye teknik uzmanlık eğitimleri verilmiştir.”dedi.
Açılış konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.