Başbakan Erdoğan’ın Kahramanmaraş Mitinginde Neler Oldu?

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş mitinginde "Şehrin şu anda yüzde 65'inden fazlası bugün doğalgaz rahatlığını yaşıyor" dedi.Erdoğan, Kahramanmaraş mitinginde, kente yapılan yatırımlar...

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş mitinginde "Şehrin şu anda yüzde 65'inden fazlası bugün doğalgaz rahatlığını yaşıyor" dedi.

Erdoğan, Kahramanmaraş mitinginde, kente yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Kahramanmaraş'a 2002 yılına kadar 73 kilometre, AK Parti döneminde ise 212 kilometre bölünmüş yol yapıldığını belirten Erdoğan, bunu dışında kendi dönemlerinde 3 bin 840 kilometre asfalt yol, 9 köprü yaptıklarını söyledi.

Kentin Adana, Osmaniye ve Adıyaman ile olan karayolu bağlantılarını bölünmüş yollarla sağladıklarını ifade eden Erdoğan, Kahramanmaraş-Gaziantep karayolu bağlantısını bölünmüş yol olarak tamamladıklarını aktardı. 273 kilometre uzunluğundaki Kayseri karayolu bağlantısının 230 kilometresinin de bölünmüş yol olarak tamamlandığını, Kalan 43 kilometre yolun da 2 yıl içinde bitirileceğini anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kardeşlerim, 223 kilometre uzunluğundaki Malatya karayolu bağlantısının 216 kilometresini bölünmüş yol olarak tamamladık, kalan kısımını da yakında bitiriyoruz. 345 kilometre uzunluğundaki Sivas karayolu bağlantısının 302 kilometresini bölünmüş yol olarak tamamladık, kalan 43 kilometreyi ise yine önümüzdeki yol sonuna kadar inşallah bitireceğiz.

Kahramanmaraş çevreyolunun büyük çoğunluğunu yine bölünmüş yol olarak yapıp, hizmete açtık. Şimdi de bu yola 3. şeridi ve 3 adet kavşak yapıyoruz."

Vatandaşların, Kahramanmaraş-Elbistan yolunun müjdesinin beklediğini bildiğini ifade eden Erdoğan, burayı 90 kilometrelik bir yolla bağlamayı planladıklarını aktardı. Erdoğan, en kısa sürede projenin altyapı çalışmalarına başlayacaklarını bildirdi. Tüm bunların yanında 12 yılda Kahramanmaraş'ın barajlarla ihya olduğunu dile getiren Erdoğan, Kahramanmaraş'ın içme ve sulama suyu sorununu çözmek için baraj inşa ettiklerini, sulama şebekelerinin yapılmasıyla bu bölgedekilere yılda 329 milyon net gelir artışı sağlanacağını kaydetti.

"Şehrin yüzde 65'inden fazlası doğalgaz rahatlığnı yaşıyor"

Erdoğan, 2005 yılında Kahramanmaraş'a doğalgazın verilmeye başlandığını anımsatarak "İnsanca yaşamayı öğrendik. Mutfağımızda sıcak suyumuz var mı, banyomuzda sıcak suyumuz var mı? Basıyorsun düğmeye, sıcak su. Şehrin şu anda yüzde 65'inden fazlası bugün doğalgaz rahatlığını yaşıyor" dedi.

Tarihi eserlerin de restore edildiğini söyleyen Erdoğan, ayrıca iki yaylaya tabiat parkı statüsü kazandırdıklarını anlattı. Erdoğan, Başkonuş Yaylası'na da tabiat parkı statüsü kazandırmak için yasal prosedürü başlattıklarını ifade etti.

"Pensilvanya'ya cevap bekliyordum"

Kahramanmaraş'ın kendilerine her zaman destek olduğunu ifade eden Erdoğan, 2023 yılı projeleri kapsamında Ankara'dan başlayan Konya, Karaman, Mersin, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin'den sınıra kadar ulaşan hızlı tren hattı yapılacağını anlattı.

Ankara-Konya arasının bittiğini ve kullanılır durumda olduğunu, Konya-Karaman arasının da inşaatına başlandığını ve sırasıyla bunların devam edeceğini belirten Erdoğan, bu hattın Osmaniye-Narlı'ya geldiğinde Kahramanmaraş'a oradan bir bağlantı sağlanacağını müjdeledi. Erdoğan, "Şu anda bunun proje çalışmaları yapılıyor. Bunu, özellikle bilmenizi istiyorum ki Kahramanmaraş da bu konfordan inşallah istifade etmiş olacak" diye konuştu.

Yerel seçimlerde Kahramanmaraş'tan destek beklediğinin altını çizen Erdoğan, "Şöyle, kahramanlığına yakışır muhteşem bir sonuç bekliyorum. Sandıklara iyi sahip çıkmanızı bekliyorum. Pensilvanya'ya  cevap bekliyorum" dedi.

"Devletin okulları bize yeter, bunlara gerek yok"

Dershanelerle ilgili değerlendirme yapan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bunların, burada dershaneleri var mı? Dershanelerinde çocuklarımız varsa çekip alın, çekip alın. Okullarında varsa alın. Hafta sonlarında Mili Eğitim Bakanlığımız olarak, takviye kursları vermek suretiyle ücretsiz olarak Milli Eğitim cumartesi pazar çocuklarımıza takviye kursu verecek. Cumartesi pazar bu takviye kurslarını biz vereceğiz. Devletin okulları bize yeter, bunlara gerek yok.

Kardeşlerim, bunların yayın organlarını da kesinlikle evinize sokmayın. Bizim okuyacağımız, dürüst, yalana yanlışa prim vermeyen gazetelerimiz çok. Bunlardan istifade edelim. Bunlara güç vermeyelim, bunlara dikkat edelim. Bunların yandaş medyalarına da dikkat edelim. Ona göre, yere sağlam basalım. Bunlar da  neyin ne olduğunu gayet iyi anlasınlar. Bu, bir İstiklal mücadelesidir, bunu unutmayın."

Kahramanmaraş'ı kendilerinin büyükşehir yaptığını, CHP, MHP ve BDP'nin karşı çıktığını aktaran Erdoğan, "Anayasa Mahkemesine götürdü CHP, şimdi hangi yüzle gelip de bunlar, 'sizi biz büyükşehir yaptık. Oyunuzu bize verin'. Anayasa Mahkemesi'ne götürdün. Bunlar belediyecilikten falan anlamaz. Bunlar büyükşehirden falan anlamaz" diye konuştu.

"Ne CHP ne MHP ne de BDP'de hizmet diye bir şey yok. Bunlar da eser diye bir şey yok" diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Büyükşehir belediye başkan adayımız Fatih Mehmet Erkoç inşallah hizmette bulunacak. Kanalizasyonlara varıncaya kadar büyükşehir hizmet verecek. İlçe belediye başkanları ile birlikte el ele bu hizmetleri yürütecekler. Ben, genç, enerji dolu il başkanlığımızı yapmış olan Fatih kardeşimle inşallah bu hizmet yoluna buradan devam edeceğim. Ben, Fatih Mehmet Erkoç kardeşimi, sizlere emanet ediyorum. Mustafa ka de bugüne kadar verdiği hizmetleri sebebiyle şahsım, partim, Kahramanmaraş adına teşekkür ediyorum ve şükranlarımı bildiriyorum."

Konuşmasının ardından ilçe belediye başkan ve başkan adaylarını da yanına  çağırarak "11'de 11'e var mıyız" diye soran Erdoğan, "Kahramanmaraş'a bu yakışır. Ben sizde o coşkuyu, heyecanı görüyorum. Sütçü İmam'ın torunları bunu yapmalı, Rıdvan Hoca'nın torunları bunu yapmalı" ifadesini kullandı.

Adaylardan el ele tutuşmalarını isteyerek "Büyükşehirle beraber 12'de 12 yapmaya var mıyız" diye seslenen Erdoğan, daha sonra mitinge katılanlarla "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısını söyledi.

Mitinge Başbakan'ın eşi Emine Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile AK Parti Grup Başkanveli Mahir Ünal da katıldı.

Genel Haberleri