Bakanlık “KÜSİ Raporu”nu Açıkladı KSÜ Teknokent Bir Numara

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca Üniversite ve Sanayi işbirliğinin geliştirilmesi için, 2013 yılında Türkiye’nin 26 bölgesinde, Üniversite-Sanayi ve Kamu temsilcilerinin katılımı ile yapılan panel ve toplantılar sonucunda...

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca Üniversite ve Sanayi işbirliğinin geliştirilmesi için, 2013 yılında Türkiye’nin 26 bölgesinde, Üniversite-Sanayi ve Kamu temsilcilerinin katılımı ile yapılan panel ve toplantılar sonucunda tutulan rapor açıklandı.

Buna göre Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi bünyesinde kurulan Teknokent Yönetici A.Ş. Bölgesindeki en iyi aşama kaydeden kuruluş oldu.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof.Dr.Mehmet Fatih Karaaslan 2013 Kasım ayında Hatay’da yapılan “2023’e 10 kala Üniversite ve Sanayi İşbirliği Bölgesel Toplantısı”na katılmış ve ilimizdeki Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliği çalışmaları hakkında bilgi vererek; “TR 63 Bölgesinin tek Teknokentini kurmanın ve kurduğumuz bu Teknokent ile önemli mesafeler kaydetmenin haklı gururunu yaşıyoruz” demişti.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı organize ettiği bu toplantılar sonucunda oluşturduğu Kamu, Üniversite, Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Raporunu açıkladı. Bakanlığın açıkladığı rapora göre, TR 63 Bölgesindeki tek Teknokent olan KSÜ Teknokentteki Öğretim Elemanlarının yapmış olduğu projeler ile SAN-TEZ, Teknogirişim ve TÜBİTAK - Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) desteklerini daha fazla aldı.

Raporun Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve kendileri için bir gurur olduğunu dile getirerek KÜSİ Raporunu değerlendiren Teknokent Yönetici A.Ş. Genel Müdürü Öğr. Gör. Mesut Bilginer; “Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının tespitine göre bölgedeki tek Teknokent Üniversitemizdedir ve sadece üniversitemiz SAN-TEZ, Teknogirişim ve TEYDEB desteklerinden yararlanmaktadır. Bu durum Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında son yıllarda önemli mesafeler kaydettiğimizi göstermektedir. Şu an diğer bölge Üniversitelerine göre her bakımdan ileri durumdayız yalnız istenen düzeye gelebilmemiz için yakın zamanda temeli atılacak olan Teknokent bina inşaatını bir an önce bitirip, firma sayılarımızı artırmamız gerekmektedir” dedi.

İstenilen bilgi ve dokümanlara Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının sayfasından veya KSÜ Teknokent sayfasından ulaşılabileceğini belirten Bilginer, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının web sitesinde Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Değerlendirme Raporu, Strateji Belgesi ve Eylem Planı Taslağının yayınlanarak, tartışmaya açıldığını ifade etti. 2015-2019 yıllarında gerçekleştirilmesi planlanan eylemler arasında akademik personelin bilimsel yayın dışındaki faaliyetlerinin desteklenmesi, proje yapan akademik personelin performansına göre maaş verilmesi, döner sermaye mevzuatının düzenlenmesi, akademik personelin geçici olarak sanayi kuruluşlarında görev alması konusunda mevzuat değişikliği, sosyal bilimler alanlarındaki AR-GE ve İnovasyon içeren projelerin desteklenmesi, TÜBİTAK proje başvurularının sadeleştirilmesi, fikri ve sınai mülkiyet haklarının ticarileştirilmesi gibi konuların bulunduğunu kaydeden Bilginer Üniversite-Sanayi işbirliği çalışmalarının kariyeri etkileyeceğini bu sebeplerle, Öğretim Elemanlarının görüş ve önerileriyle söz konusu rapora katkıda bulunmalarını önemsediklerini vurguladı.

Genel Haberleri