AÖF Bütünleme Sınavları Olacak mı 2014 Temmuz Aöf sınavı ne zaman

 AÖF Temmuz 2014 sınavları oluyor mu AÖF'den açıklama 2014 AÖF Bütünleme sınavı olacak mı ?2014 yılı Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde bütünleme hakkıda var mı ? AÖF Bütünleme Sınavları ne zaman...


 AÖF Temmuz 2014 sınavları oluyor mu AÖF'den açıklama 2014 AÖF Bütünleme sınavı olacak mı ?2014 yılı Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde bütünleme hakkıda var mı ? AÖF Bütünleme Sınavları ne zaman finaller

 Açıköğretim bütünleme sınavı var mı? Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, YÖK kararına rağmen öğrencilerine bütünleme hakkı vermemesine gerekçe olarak akademik takvimdeki yoğunluğu gösterdi. AÖF öğrencileri, yaşamış oldukları sıkıntıları dile getirmek için YÖK binası önünde basın açıklaması yaptı.

2014 AÖF final sonuçlarından sonda bir çok öğrenci acaba bütünleme sınavı olacak mı diye düşünüyor. Fakat 2014 AÖF bütünleme sınavı olmayacak. AÖF geçen seneden itibaren artık bütünleme sınavları yapmamaktadır. Sadec AÖF tek ders sınavları yapılmaktadır.

2014 AÖF Final sonuçları açıklandıktan sonra gözler 2014 AÖF Bütünleme sınavı olup olmayacağında.Kredili sistemden sonra AÖF bütünleme sınavlarını yapmıyor. Sadece tek dersi olanlar yaz döneminde AÖF tek ders sınavı yapılıyor.AÖF tek ders sınavı ise temmuz ayında olacağı söylenmektedir.AÖF Bütünleme sınavı olmadığından dolayı öğrenciler kaldığı derslerden bir sonraki sene sorumlu olacak.

2014 AÖF Bütünleme sınavının olmamasından dolayı bir çok öğrenci rahatsız fakat kredili sisteme geçildiğinden beri aöf bütünleme sınavları yapılmıyor. Sadece tek dersi kalanlar için AÖF tek ders sınavı yapılmaktadır.

“BÜTÜNLEME, KREDİLİ SİSTEMİN DOĞASINA AYKIRI”

Rektör Gündoğan, bütünleme sınavlarının eğitim için faydalı olmadığını ve bütünlemenin kredili sistemin doğasına aykırı olduğunu ifade ederek, “Öğrencilerimiz haklı olarak bütünlemeyi umutla bekliyorlar ama kredili sistemde yanlış olan bütünlemenin olması. Biz başta buna karşıyız. Yani öğrenciye bütünleme yapmayalım noktasından ziyade bütünleme kredili sistemin doğasına aykırı. Eskiden öğrencinin bir alışkanlığı vardı. Klasik sistemde finale giriyorsunuz, 50 alıyorsunuz, alamazsanız bütünlemeye giriyordunuz. Şimdi 50 diye bir zorunluluk yok. Öğrencinin 35'le 37'yle final sınavını geçme şansı var. Öğrenci buna uyum sağlayamadı. YÖK'ün de bu konuda bir kararı oldu, kendilerine de saygı duyarız fakat bunun eğitim açısından pek faydalı olmadığını düşünüyoruz. Aslında örgünde de bütünlemenin olmaması lazım. Bu üniversitelerin bütün süreçlerini aksattı ve eğitim kalitesini bozdu. Üniversiteler yılın 1-1,5 ayını boş yere bütünlemeyle geçiriyorlar” diye konuştu.

"Biz bütünlemeyi kredili sistemin doğasına aykırı diye düşünüyoruz ama bir de reel durum var" diyen Prof. Dr. Gündoğan, bütünleme sınavlarıyla ilgili önümüzdeki yıla ilişkin çalışmalar yürüttüklerinden de bahsederek, “Üniversitelerin hemen hemen hepsi bütünleme sınavı verdi. Biz açıköğretimde bunu en azından bu yıl için uygulamayız ama açıkçası önümüzdeki yıl için bunun yollarını arıyoruz. Yani hiç kimseye bütünleme yapacağız diye söz vermedik. Öğrenci derneklerimiz geldiler onlarla da konuştuk. 'Arkadaşlar önümüzdeki yıl bir planlama yapmaya çalışıyoruz. Yapabilirsek bunu yapacağız' dedik. Bir çalışma başlattık ama bu çalışmanın bu yıl bitmesi mümkün değil. Önümüzdeki yıl için bütünleme yapmanın yollarını arıyoruz” şeklinde konuştu.

“1,5 MİLYON ÖĞRENCİYE BİR ANDA BÜTÜNLEME SINAVI KARARI ALMAK KOLAY DEĞİL”

Gündoğan, kimsenin mağdur olmasını istemediklerini de anlatarak şöyle devam etti:

“Bir öğrencimizin bir döneminin bile uzaması bizi üzer. Ama öğrencilerimiz de şunu anlasınlar. Yani 1,5 milyon öğrenciye bir anda bütünleme sınavı kararı almak kolay değil. Bakın geçen hafta final sonuçlarını açıkladık, önümüzdeki hafta yeni kayıt dönemi başlıyor. Ben bütünlemeyi hangi arada yapayım? Ama bu yıl yine tek ders sınavı yapacağız. Yani geçen sene yaptığımız gibi tek dersten mezun olamayan öğrenciler varsa uygun dönemde onlar için bir sınav yapacağız.”

- Türkiye’nin yanı sıra yurtdışında da eğitimlerine devam eden Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesi (AÖF), 32’nci dönem mezunlarını verdi.

1982’de kurulan ve şuanda yaklaşık 1,5 milyon öğrencisi bulunan fakülte, 7’den 70’e herkese eğitim veriyor. Engelliden fabrika işçisine, askeri personelden akademisyenlere kadar birçok meslek grubunda görev yapan Açıköğretim Fakültesi öğrencileri, Anadolu Üniversitesi’nin geçtiğimiz gün Atatürk Stadyumu’nda yapılan mezuniyet töreninde mezun olmanın ve kep atmanın heyecanını yaşadılar.

Açıköğretim Fakültesi’ne ilişkin İHA’ya açıklamalarda bulunan AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Güney, açıköğretim sisteminin şuanda Türkiye’nin yanı sıra yurt dışında da 10 farklı ülkeden öğrencisi olduğuna dikkat çekti.

Fakültenin çok geniş bir kitlesi olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Güney, “3 fakülteye sahip iktisat işletme ve açıköğretim fakültesinin çok geniş bir öğrenci kitlesi var. 1 milyon 300 bin öğrencisi var. Türkiye’de çok önemli bir görevi üsleniyor, çok önemli bir problemi çözüyor. Bence açıköğretim sistemiyle her kesimden insanın eğitimine bir değer veriliyor” dedi.

“ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE EĞİTİM KALİTESİNİ DAHA DA ARTTIRACAĞIZ”

Güney, açıköğretim sisteminde eğitim kalitesini daha da arttıracaklarını anlatarak, şöyle devam etti:

“Biz eğitim kalitesini daha da arttıracağımızı düşünüyoruz. Özellikle eğitim-öğretim materyalleri; öğrencilerimizin daha geniş, daha iyi iletişim kurabilecekleri materyaller olacak. Onlar daha kolay eğitime ulaşabilecekler. Açık ve uzaktan eğitim malum kampüs görmeden eğitim alıyorlar ve kendilerini bu materyallerle geliştiriyorlar. Daha iyi kitaplara, daha iyi görsel materyallere sahip olacaklar. Onlarla daha fazla görüşme imkanı sağlamaya çalışacağız. Mezun olan öğrencilerimiz dışında her yıl iyi derecelere sahip olan öğrencilerimize kendi illerindeki bürolara kadar gidip konuşmayı ve görüşmeyi planlıyoruz. Onlarla daha fazla görüşmeyi düşünüyoruz.”


Genel Haberleri