23 Nisan Coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da coşkuyla kutlanıyor.Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın ilk töreni Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da coşkuyla kutlanıyor.

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın ilk töreni Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ile başladı. Törenlere katılan Vali Şükrü Kocatepe ile beraberindekiler daha sonra Onikişubat Ahmet Bayazıt İlkokulu’ndaki kutlama etkinliklerini izlediler

Kutlama etkinlikleri kapsamında Ahmet Bayazıt İlkokulu’nda ki törene Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Müdürü Selahettin Kılınçkıran, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı. Burada ki tören renkli görüntülere sahne oldu.

Buradaki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Öğretmen Döndü Zeynep Oğulcan’ın açılış konuşmasından sonra anasınıfı öğrencilerinin sergilediği çayda-çıra oyunu oynandı. Daha sonra öğrencilerin okuduğu şiirler, klipler ve eğlence ağırlıklı değişik halkoyunları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı festival ve şenlik havasına dönüştürdü. Katılımcılardan tam not alan Öğrenci velilerinin de heyecanla takip ettiği törende, aileler tarafından hazırlanan ikramlar konuklara sunuldu.

Vali Şükrü Kocatepe, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak, her günün bayram tadında geçmesi temennisinde bulundu. Kocatepe, şöyle konuştu:

“Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 94. Yıldönümü. Millet olarak coşkuyla kutluyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu, kurtuluş savaşımızın başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından meclisimizin açılışı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan edilmiş ve dünya çocuklarına armağan edilmiş bir bayram. Bugün biz de Kahramanmaraş olarak okullarımızda çocuklarımızın katıldığı, onların hazırladığı programlarda bayramı kutluyoruz. Şu anda Ahmet Bayazıt İlk Okulu’nda bu bayramı birlikte kutluyoruz. Daha sonra da okullarımızı ziyaret ederek onların kutlama programlarına iştirak edeceğiz. Ben bu vesileyle egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu ilan eden ve bugünü bayram yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü minnetle anıyor, bundan sonraki günlerin de çocuklarımız için hep bayram sevinci içerisinde, sağlıklı mutlu ve başarıyla geçmesini diliyorum.”

Öğrenciler arası yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu tarafından madalyaları takıldı.

(

Genel Haberleri