Ziraat Bankası’ndan Emekliye 13 Bin TL Yardım 2024! Emekliler Rahat Nefes Alacak!

Türkiye’nin en büyük kamu bankalarından Ziraat Bankası, milyonlarca emekliye müjdeli bir haber verdi. Ziraat Bankası, emeklilere 13 bin TL’ye kadar nakit avans vereceğini duyurdu. İşte merak edilenler…

Milyonlarca emekli, 3 Temmuz tarihinde açıklanan 6 aylık enflasyon oranlarının ardından maaşlarında yüzde 24,73 oranında zam aldı ve en düşük emekli maaşı 10 bin TL’den 12 bin 473 TL’ye yükseldi. Ancak, kök maaş nedeniyle zam alamayan emeklilere yönelik yeni bir adım atan hükümet, tüm emeklilerin en düşük maaşlarının 12 bin 500 TL olmasına karar verdi.

En düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL’ye yükselmesinin ardından rahat bir nefes alan emekliler, şimdi de Ziraat Bankası’nın verdiği bir müjdeyle yeni bir destek imkânına kavuştu. Bu kapsamda, Ziraat Bankası’nın emeklilere 13 bin TL nakit avans vereceği öğrenildi.

Ziraat Bankası’ndan 13 bin TL nakit avans almak isteyen emekliler, en yakın Ziraat Bankası şubesine bizzat giderek, Ziraat Bankası’nın mobil uygulamasına giriş yaparak veya bankanın internet bankacılığını kullanarak nakit avans başvurusunda bulunabilecek.

Banka şubesine gidecek emeklilerin kimlik belgesini yanında bulundurması gerekecek. Aynı zamanda, internet bankacılığı ya da mobil uygulamadan gerçekleşecek müracaatlar için ise kullanıcı bilgileriyle giriş yaparak, nakit avans başvuru formunu doldurmak yeterli olacak.

ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSYONU NE KADAR?

Öte yandan, emekli maaşını Ziraat Bankası’ndan alacak emekliler, 12 bin TL’ye kadar emekli promosyonu da alabilecek.

Bu kapsamda, Sosyal Güvenlik Kurumu (Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur) emekli maaşı ödemelerini Ziraat Bankası’ndan alan emekliler, 12 bin liraya kadar emekli promosyon ödemesinden yararlanabilecek.

Ziraat Bankası, promosyon ödemelerini üç senelik peşin olarak yapacak. 2022 senesine yönelik süren emekli promosyon tutarlarını iade etmeden müracaatların yapılabileceğini de ifade eden Ziraat Bankası, 2024 yılı emekli promosyon ödemesi gerçekleşirken önceki döneme yönelik iade tutarlarının da sistemsel bir şekilde mahsup edildiğini belirtti.

Ziraat Bankası, emekli promosyonu ve faizsiz taksitli nakit avans imkânıyla hem bünyesine daha fazla müşteri katmayı hem de emeklilerin sırtındaki maddi yükü hafifletmeyi hedefliyor.

Ekonomi Haberleri