Üniversite Öğrencilerine 10 Bin TL Eğitim Desteği!

MEB ve YÖK’e bağlı eğitim kurumlarında yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla beraber birçok il ve ilçe belediyesi de öğrencilere para yardımı yaparken, bir yardım haberi de Bağcılar Belediyesi’nden geldi. İşte detaylar…

9 Eylül Pazartesi itibarıyla yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla beraber birçok kurum ve kuruluş da öğrencilere nakdi ve ayni destek projeleri hayata geçirdi. Bu kapsamda, İstanbul Bağcılar Belediyesi de şartları sağlayan öğrencilere 10 bin TL eğitim desteği vereceğini açıkladı.

Bağcılar Belediyesi, yeni eğitim-öğretim yılında devlet ya da özel üniversitelerin bu yıl 4 yıllık bölümlerinin örgün eğitimine yerleşen öğrencilere 10 bin TL başarı ödülü verileceğini duyurdu.

Söz konusu para yardımından Bağcılar ilçesinde yaşayan ve bu yıl devlet üniversiteleri ve özel üniversitelerin yüzde 100 burslu lisans programlarında örgün eğitime yerleşen öğrenciler faydalanabilecek. Para yardımına başvuru yapmak isteyen öğrenciler için müracaatlar başlarken, 31 Ekim’e kadar Bağcılar Belediyesi’nin resmi internet sitesinden yapılabilecek.

6 BİN TL’LİK PARA YARDIMI 10 BİN TL’YE ÇIKARILDI

Konuya ilişkin açıklama yapan Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, Bağcılar’da her zaman en öncelikli konunun eğitim olduğunu söyleyerek sözlerine şu şekilde devam etti:

“Öncelikle üniversite sınavını başarıyla geçen tüm gençleri tebrik ediyorum. Onlar yarının güçlü Türkiye’sini inşa edecek nesilleri oluşturuyor. Bizim de görevimiz onlara bu yolda destek vermek. Bu amaçla çalışkan öğrencilerimizi ödüllendiriyoruz. Geçen yıl 6 bin TL olarak verdiğimiz başarı ödülümüzü bu yıl 10 bin TL’ye yükseltiyoruz. Şimdiden hayırlı olsun.”

Ekonomi Haberleri