Ulaşımda YENİDEN DESTEK Kararı Alındı! Vatandaşlara Müjde

Ulaşım desteklerine dair ağustos ayında belediyeler açıklamalarda bulunurken, vatandaşlar güncel gelişmeleri yakından takip ediyorlar.

Vatandaşların şehir içerisindeki toplu taşım araçlarından faydalanmasını sağlayabilmek için çeşitli destek programları belediyeler tarafından hayata geçirirken, ağustos ayının ortalarında da ülke genelindeki farklı şehirlerde ikamet eden kişiler belediyelerin güncel destek projelerini yakından takip ediyorlar. Bu kapsamda, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de 497 milyon TL'ye varan destekle ilgili bilgilendirmede bulundu. Ulaşımda ücretsiz binişlerde vatandaşlara destek sağlanacağının belirtilmesinin ardından ağustos ayında desteğe devam karar alınırken, ayrıntılara ilişkin araştırmalar gerçekleştiriliyor.

Ücretsiz Biniş Destekleri Sağlanıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre toplu taşımada şehit ve şehit yakını, engelli, gazi, engelli refakatli, emniyet, jandarma, 65 yaş üstü ve diğer ücretsiz biniş hakkı tanınan vatandaşların karşılaştığı sorunların en az indirilmesi için ortak havuz modeli hayata geçirilirken, 497 milyon TL'ye varan desteğe devam edilmesine dair karar alındı. Söz konusu desteğe ilişkin belediyenin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan bilgilendirme metninde:

‘’Kocaeli Büyükşehir Belediyesi toplu taşımada gazi, şehit ve şehit yakını, engelli, engelli refakatli, emniyet, jandarma, 65 yaş üstü ve diğer ücretsiz biniş hakkı tanınan vatandaşların karşılaştığı sürücü-yolcu tartışmalarını çözmek ve ücretsiz binişlerinden kaynaklanan gelir kayıplarını en aza indirmek için toplu taşıma esnafına verdiği desteği devam ettirme kararı aldı. Ortak havuzların yaygınlaştırılması, toplu taşımada yolcu memnuniyetinin arttırılması amacıyla başlatılan ‘Ortak Havuz Modeli’ kapsamındaki hatlarda indirimli binişlere ilave destek veriliyor. Ortak havuz kapsamı içerisinde olmayan hatlardaki indirimli binişler ise tam tarifeye tamamlanmayacak ve mevcut tarifeleri üzerinden ücretlendirilecek’’ denildi.

Ulaşım Destekleri 2024 Ağustos

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı bilgilendirme metni ile ulaşımdaki desteklere dair bilgilendirmede bulunurken, yurt çapındaki farklı şehirlerde ikamet eden vatandaşlar da belediyelerin güncel destek projelerini merak ediyorlar. Ücretsiz ve indirimli ulaşım imkanına dair geçtiğimiz aylarda olduğu gibi ağustos ayında da belediyeler resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladıkları duyurular ile kamuoyunu bilgilendiriyorlar. Bu durumda, güncel desteklere erişmek, detaylı bilgi edinmek isteyen kişiler de belediyelerin resmi internet sitelerini, sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirler.

Ekonomi Haberleri