Türkiye’nin En Büyük Giyim Firmalarından Biri Resmen İflas Etti!

Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen giyim firmalarından Naf Naf, geçen yıl konkordato ilan etmesinin ardında iflas ettiğini açıkladı. Yaşanan iflas nedeniyle Naf Naf’ın 1200 personelinin işsiz kaldığı öğrenildi. İşte ayrıntılar…

Son yıllarda birçok ülkede yaşanan ekonomik kriz pek çok ülkeyi etkisi altına almaya devam ederken, neredeyse her gün çok sayıda firma ya konkordato ilan ediyor ya da iflasına karar veriliyor.

50 yıldan uzun bir zamandır tekstil alanında faaliyetine devam eden Fransa merkezli giyim markası Naf Naf 2020’de Türk iş insanlarınca kurulan SY Corporate bünyesine katılmıştı.

Türk iş insanları, öncelikle markanın şube sayısını artırdı ve daha sonra ise, Fransa dışındaki mal varlığını genişletti. Fakat ekonomik krizin olumsuz etkilediği firma, sonrasında kendini toplayamadı.

Bu nedenle mahkeme, Ekim 2023’te konkordato müracaatı yapan 51 senelik Naf Naf'ın iflasına karar verdi. Naf Naf’ın iflası nedeniyle 215’ten fazla şube de kapanacak ve bu şubelerde istihdam edilen 1200’den fazla çalışan ise işsiz kalacak.

LASTİK VE JANT ŞİRKETİ BBS DE İFLAS ETTİ

Öte yandan, 54 yıldır faaliyet gösteren ve Türk şirketinin satın aldığı dev lastik ve jant şirketi BBS de iflas müracaatı yaptığını açıkladı. Lastik ve jant devinin daha önce dört defa iflas müracaatı yapmasından sonra Türk şirketince satın alınan BBS, beşinci defa iflas için müracaat ettiği öne sürüldü. BBS, Aralık 2023’te Türk şirketi İş Holding’in iştiraki ISH Management Services GmbH satın almıştı.

Ekonomi Haberleri