Türkiye’nin En Büyük Bankalarından Biri İsmini Değiştiriyor! İşte Yeni İsmi!

Türkiye’nin en büyük bankalarından biri olan QNB Finansbank, ismin değişikliğine gideceğini açıkladı. Peki, QNB Finansbank’ın yeni ismi ne olacak? İşte merak edilenler…

QNB Finansbank, genel kurul toplantısında isim değişikliği konusunun görüşüleceğini Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) iletti. Buna göre, 1 Ekim’de gerçekleşecek olağanüstü genel kurulda, bankanın ticari isminin "QNB Bank" şeklinde değiştirilmesi oylanacak.

QNB Finansbank, 1987’de Hüsnü Özyeğin’in öncülüğünde 100 ortakla kurulan bir banka olarak halen faaliyetlerine devam ediyor.

1990’da İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda halka arz edilen Finansbank, bu gelişmeyle halka açılan ilk özel banka olarak kayıtlara geçti. 1990'lı yılların sonlarında uluslararası pazarlara açılmaya başlayan QNB Finansbank, Türkiye 1994’de yaşanan ekonomik krizden sonra bireysel bankacılık sektöründe pek çok yenilikçi ürün sunarak ön plana çıktı.

2,8 MİLYAR DOLAR KARŞILIĞINDA SATILDI

2006’da, Yunanistan’ın en büyük bankası olan National Bank of Greece tarafından 2,8 milyar dolar karşılığında satın alınan banka, bu satın alım işleminin ardından adını değiştirmeden faaliyetlerine sürdürdü.

Dijital bankacılık alanında da öncü bankalardan olan QNB Finansbank, 2012’de Türkiye'nin ilk şubesiz dijital bankası Enpara.com'u kurdu. 2016’da Katar'ın en büyük bankası Qatar National Bank (QNB Group) tarafından 2,7 milyar euroya satın alınan banka, 2016 yılı ekim ayından itibaren "QNB Finansbank" ismiyle hizmet vermeye başladı.

Banka, 30 Haziran 2024 tarihinden itibaren ülke genelinde 436 şube ve 12,034 çalışanıyla hizmet vermeye devam ediyor.

Ekonomi Haberleri