Türkiye’de Yeni Bir Banka Daha Kuruluyor! 3 Milyondan Fazla Müşterisi Var!

Tarım, sanayi ve savunma sektörlerine destek vermek amacıyla Katılımevim Tasarruf Finansman A.Ş. tarafından yeni bir banka kurulacağı ve kurulacak bankanın 3 milyondan fazla potansiyel müşterisinin olduğu öğrenildi. İşte ayrıntılar…

Katılımevim Tasarruf Finansman A.Ş., büyüme stratejisi doğrultusunda yeni bir adım atarak Katılım Bankası kurmaya karar verdi. Dün yapılan toplantıyla beraber firmanın yönetim kurulu, söz konusu kararı aldı.

Katılımevim, kurulduğu günden bugüne kadar müşteri ihtiyaçlarını hızlı ve düşük maliyetle karşılayarak sektörde önemli bir büyüme kaydetti. Bu büyüme hamlesiyle berabersermaye yapısını daha da güçlendiren Katılımevim, yeni yatırımlar konusunda harekete geçti.

Yeni kurulacak Katılım Bankası, öncelikle tarım, hayvancılık, sanayi ve savunma sanayi gibi önemli alanların finansmanı sağlayacak. Banka, bu alanlarda ithal ikamesi sağlayacak projelere finansal kaynak sağlamayı amaçlıyor.

100 BİNDEN FAZLA AKTİF MÜŞTERİSİ VAR

Katılımevim, tasarruf finansman alanındaki deneyimiyle beraber bankacılık alanında da aktif bir rol alacak. Firma, 2025 yılı stratejisi kapsamında 3 milyonun üzerinde potansiyel müşteri ve 100 binden fazla aktif müşterisiyle katma değerli finansal çözümler sağlamayı amaçlıyor.

Katılımevim, yüzde 99,9 sermayedarı olduğu Katılım Bankası'nın kurulması konusunda gerekli kanuni izinleri almak üzere Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu’na (BDDK) başvuru yaptı. Kuruluş izninin alınmasından sonra bankacılık faaliyetlerine start verecek olan firma, tüm kanuni koşulları sağlamayı taahhüt ediyor.

Ekonomi Haberleri