Beyaz Ete 5 Ayda Yüzde 200 Zam! Kilosu 300 TL’ye Yükseldi!

Antalya’da tavuk etine 5 ayda yüzde 200 zam gelirken, bu ay da yüzde 35 oranında zamlandı. Peki güncel tavuk eti fiyatları ne kadar oldu? İşte merak edilenler…

Antalya’da tavuk etine yine zam geldi. 5 ayda yüzde 200 oranında zamlanan tavuk eti, yine yüzde 35 oranında zamlandı. Gelen zamların ardından tavuk etinin kilosunun çeşidine göre 55 ila 300 lira arasında ve kırmızı etin kilosunun da 400 ila 700 lira arasında değiştiği öğrenildi.

Son dönemlerde artan maliyetler ve hayal pahalılığı nedeniyle kırmızı et tüketiminde yaşanan düşüşler yaşanıyor. Kırmızı ete gelen rekor zamlar sebebiyle beyaz ete talep artınca tavuk eti fiyatları da her geçen gün zamlanmaya devam ediyor. Tavuk etine 5 ayda yüzde 200 zam geldiğini ifade eden Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, beyaz et temininde sorunların meydana geldiğini ifade etti.

KIRMIZI ET FİYATLARI DA 800 TL’Yİ GEÇTİ

Bunun yanı sıra, kırmızı etin kilosu Antalya’da 400-600 TL, antrikot ise 800 TL’yi geçen fiyatlarla alıcısını bekliyor. Karkas etin fiyatı 450 TL’yken kuşbaşı etin kilogram fiyatı ise 600 TL’den satılıyor. Artan kırmızı et fiyatları vatandaşların beyaz ete yönelmesine sebep olurken, tavuk üreticisi firmalar tavuk etine haftanın 4 günü zam yapmaya başladı.

Kilosu 300 TL’yi bulan tavuk et fiyatları nedeniyle vatandaşlar tavuk eti de almakta zorlanırken, yetkililerin tavuk etine indirim yapmasını bekliyor.

Ekonomi Haberleri