Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Çiftçilere Ücretsiz Fide Müjdesi!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen bir proje kapsamında Elazığ’da çiftçilere 3 bin 200 adet ücretsiz salatalık fidesi dağıtıldı. Söz konusu projeyle tarıma uygun olmayan araziler, bitkisel üretime kazandırılacak. İşte ayrıntılar…

Elazığ’da Tarım ve Orman Bakanlığınca Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) doğrultusunda örtü altı yetiştiriciliği yapan çiftçilere ilişkin desteklere devam ediliyor. Söz konusu destek projesi kapsamında Elazığ’da 42 çiftçiye yüzde 75 bakanlık destekli 3 bin 200 adet salatalık fidesinin dağıtımı gerçekleştirildi.

Çiftçilere ücretsiz fide dağıtımı için Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen programa, İl Tarım ve Orman Müdürü Saadettin Taşkesen, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Yılmaz Ataş, Elazığ Ziraat Odası Başkanı İbrahim Hacıoğulları, teknik personel ve çiftçiler de katılım sağladı

Tarım ve Orman Bakanlığı Elazığ İl Müdürü Taşkesen, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Elazığ merkez ilçe ve bağlı köylerde örtü altı yetiştiriciliği yapan 42 üreticimize yüzde 75’i Tarım ve Orman Bakanlığı destekli 3 bin 200 adet salatalık fidesi dağıtıldı. Proje ile üreticilerimize fide desteği sağlanarak işlenmeyen veya nadasa bırakılan tarım arazileri ile işlemeli tarıma uygun olmayan araziler, bitkisel üretime kazandırılacak”.

ÇİFTÇİLERE YENİ DESTEKLEME ÖDEMESİ

Öte yandan, mazot ve gübre, çiğ süt, tohum üretim kırsal kalkınma yatırım desteği ödemeleri geçtiğimiz günlerde çiftçilerin hesaplarına aktarıldı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, toplam 1 milyar 195 milyon 380 bin TL tarımsal destekleme ödemesinin çiftçilerin hesaplarına yatırıldığını duyurdu.

Çiftçilere müjdeli haberi veren Bakan Yumaklı, sosyal medya hesabından tarımsal destekleme ödemelerine yönelik paylaşım yaparak ödemelerin çiftçilerin hesaplarına yatırıldığını ifade etti.

Ekonomi Haberleri