Tarım Bakanlığı’ndan Çiftçilere 4 Yeni Destek!

Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilere yönelik destekleme ödemelerine devam ederken, yeni ödemelerin çiftçilerin hesabına yatırıldığını açıkladı. Bu kapsamda, çiftçilere 4 kalemde ödeme yapıldı. İşte yapılan ödemeler…

Çiftçilere her ay destekleme ödemeleri yaparak tarımsal desteklere devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı, bu ay yeni ödemeleri çiftçilerin hesabına aktardı. Bakan İbrahim Yumaklı, bahse konu ödemelerin üreticilerin hesaplarına aktarıldığını açıkladı.

Bakan Yumaklı, konuya ilişkin olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, toplam 1 milyar 924 milyon 243 bin liralık destekleme ödemesinin üreticilerin hesaplarına aktardığını söyledi.

ÖDEMELERİN DAĞILIMI

Bakan Yumaklı tarafından açıklanan destekleme ödemelerinin dağılımı ise şu şekilde:

Bitkisel ürün sigortası desteği: 1 milyar 671 milyon 553 bin lira

Büyükbaş hayvan (Düve) alım desteği: 122 milyon 68 bin lira

Hayvan hastalıkları tazminatı desteği: 103 milyon 312 bin lira

Hububat-bakliyat, dane mısır desteği: 27 milyon 309 bin lira

ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİ BAŞVURULARI BAŞLIYOR

Öte yandan, bakanlık tarafından hazırlanan "Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bu kapsamda, çiftçilerin 2025 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) müracaatları 1 Eylül tarihinde başlayacak ve 31 Aralık tarihine kadar devam edecek.

Son müracaat tarihi olan 31 Aralık tarihinin ardından edinilen veya kiralanan tarım arazileri için müracaat tarihi üretim yılının 30 Haziran tarihi olarak belirlendi. Çiftçilerin şubat ayı içindeki ÇKS'ye kayıtlı tarım arazilerindeki üretim bilgilerinin güncellenme müracaatları da 15 Mart-15 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Ekonomi Haberleri