Tarım Bakanlığı kilo başına 3 TL destek verecek!

Tarım ve Orman Bakanlığı farklı programlar çerçevesinde sunulacak olan destekler ile ilgili yeni açıklamalarda bulunmaya devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın eylül ayının üçüncü tarımsal destek ödemesini bugün itibariyle sağlayıp sağlamayacağı merak ediliyor. Genellikle cuma günleri tarımsal destekler verildiği için bugün de eylül ayının üçüncü tarımsal destek ödemesinin sağlanması halinde bakanlık resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirmede bulunacak.

Farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal desteklere ilişkin bakanlığın yapacağı açıklamalar üreticiler tarafından yakından takip edilirken, yeni destek programları ile ilgili de bilgiler veriliyor. Bu kapsamda, bakanlığın sosyal medya hesabı üzerinden yayınlanan duyuru ile su ürünleri yetiştiriciliği destekleme ödemelerinde yeni dönem tutarları belli oldu.

Tarım Bakanlığı Güncel Ödeme Tutarları 2024

Eylül ayının son günlerine kadar cuma günleri tarımsal desteklerin devam edeceği düşünülüyor. Farklı alt başlıkları bünyesinde barındıran tarımsal desteklere ilişkin bakanlığın yapacağı açıklamalar ülke genelinde farklı illerde ikamet eden üreticiler tarafından yakından takip edilirken, farklı programlar ile ilgili de Tarım ve Orman Bakanlığı düzenli olarak bilgilendirmede bulunuyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşıma göre planlı üretim kapsamında su ürünleri yetiştiricileri için 2024 yılı destekleme rakamları belirlendi. Kilo başına alabalık-sazan 1.2 TL, yeni tür 3 TL, toprak havuz 1.5 TL, midye 1 TL olarak belirlenirken, proje kapasitesi yıllık 50 ton ve altı olan yetiştiriciler 0,60-0,99 TL, kapalı devre üretim yapan yetiştiriciler 2,40-6 TL, üretici birliklerine üyeliği olan yetiştiriciler 0.04-0,12 TL ilave destek alabilecekler.

Bakanlığın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşım ile su ürünleri yetiştiriciliği desteklemelerindeki güncel tutarlar netlik kazanırken, tarımsal desteklere ilişkin araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın eylül ayının son günlerine kadar cuma günleri tarımsal destekleri iletmesi beklenirken, farklı projeler çerçevesinde de ülke genelindeki çiftçilere ödemeler yapılması halinde bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanacak.

Ekonomi Haberleri