Tarım Bakanı Yumaklı’dan 42 İle Tarımsal Destek Müjdesi!

Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilere yönelik destek ödemelerine devam ederken, 42 ilde 61 organize tarım bölgesinin belirlendiğini açıkladı. Bakanlık, bu tarım bölgelerinin hızlı bir şekilde üretime kazandırılmasının hedeflendiğini belirtti.

Çitçilere pek çok alanda tarımsal destek ödemeleri yaparak tarımda ekonomik kalkınmayı sağlayan Tarım ve Orman Bakanlığı, organize tarım bölgesi konusunda çalışmalara başladı. 42 kentte 61 organize tarım bölgesi belirlendiklerini söyleyen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Organize tarım bölgeleri şu anda içinde bulunduğumuz üretim merkezi gibi hem üretimin yapıldığı hem paketlemesinin ve buna benzer ihtiyaçların yerine getirildiği ve pazara gönderildiği bir özellik taşıyacak" ifadelerini kullandı.

Yumaklı, üretimin tüketimi karşılamadığı veya büyük kentlerin tarımsal üretimle alakalı ihtiyaçlarını karşılanmasına ilişkin kent tarımı uygulamalarını masaya yatırdıklarının altını çizdi.

ORGANİZE TARIM BÖLGELERİNİN ÜRETİME KAZANDIRILMASI HEDEFLENİYOR

Bakan Yumaklı, konuya ilişkin olarak şu açıklamalarda bulundu:

"Bununla ilgili şehirlerin çeperlerinde tarımsal üretimin yapılmasını destekliyoruz. Bunun dışında özellikle jeotermal enerji olmak üzere ki tarımsal üretimin en önemli girdilerinden birisi enerji. Bunun kullanıldığı organize tarım bölgeleri belirlendi. 42 ilde 61 organize tarım bölgesi belirlendi. Organize tarım bölgeleri aynı şu anda içinde bulunduğumuz üretim merkezi gibi hem üretimin yapıldığı hem paketlemesinin ve buna benzer ihtiyaçların yerine getirildiği ve pazara gönderildiği bir özellik taşıyacak. Yani burada üretiyorsanız 100 kilometre ötede bir yerde paketlemeye göndermiyorsunuz. Üretimin buralarda yapılması yine aynı içinde bulunduğumuz alanda olduğu gibi hem teknolojinin hem de iyi tarım uygulamalarının en üst seviyede gerçekleştirildiği yerler olacak. Bunlardan 6'sında üretim başladı. 7'sinde de yatırım çalışmaları devam ediyor. Bizim amacımız çok hızlı bir şekilde bu 61 organize tarım bölgesini üretime kazandırmış olmak."

Ekonomi Haberleri