SSK ve Bağ-Kur Emeklileri Artık Para Ödemeyecek! Tamamen Ücretsiz Oldu!

Emekli maaşlarına gelen 2 bin 500 TL’lik zammın ardından çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından emeklilere yönelik yeni destek paketleri açıklanmaya devam ediyor. Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanlığı da emekliye yeni bir müjde verdi.

En düşük emekli maaşının önce 10 bin liradan 12 bin 473 liraya ve sonra da kök maaş nedeniyle birçok emeklinin bu zamdan etkilenmediğinden dolayı tüm emekliler için 12 bin 500 liraya çıkarılmasının ardından emekliler bir nebze de olsa rahat bir nefes aldı.

Emeklilere gelen 2 bin 500 liralık maaş zammının ardından yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle birçok kurum ve kuruluş da emeklilere yeni destek paketleri açıklamaya başladı. Bu kapsamda, kimi belediyeler emeklilere toplu ulaşımı ve su faturasını ücretsiz hale getirirken, kimi belediyeler de 5 bin liraya kadar alışveriş desteği vermeye başladı.

Belediyelerin yanı sıra, bakanlıklar da emeklilere yönelik yeni paketler açıklamaya başladı. Ulaşım ve Altyapı Bakanlığı, emeklilere hızlı tren ve şehirlerarası yolculuk kapsamında indirim yaptığını açıklarken, bir müjdeli haber de Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan geldi.

EMEKLİYE ŞEZLONG VE ŞEMSİYE ÜCRETSİZ

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Emekliler Yılı doğrultusunda, girişleri ücretsiz olan halk plajlarında, şezlong ve şemsiyelerin de emekli vatandaşlara özel olarak ücretsiz sunulacağını açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sosyal medya hesabı X’ten konuya ilişkin yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Emeklilerimiz için yeni bir müjde. Emekliler Yılı kapsamında halk plajlarımızda emeklilerimize özel yeni bir hizmet sunuyoruz. Halihazırda girişleri ücretsiz olan halk plajlarımızda artık şezlong ve şemsiye de emeklilerimize ücretsiz olarak sunulacak."

Ekonomi Haberleri