SSK, Bağ-Kur, 4A, 4B ve 4C’li Emekliler Artık Para Ödemeyecek! Tamamen Ücretsiz Oldu!

Temmuz ayında emekli maaşının artmasıyla beraber emekliye bir müjde de sağlık alanında geldi. Buna göre, emeklilerin kaplıca tedavisinden ücretsiz faydalanacağı öğrenildi. İşte ayrıntılar…

3 Temmuz’da emekli maaşlarına gelen zamla beraber en düşük emekli maaşı 10 bin TL’den 12 bin 500 TL’ye yükseldi. Bunun üzerine birçok belediye ve kurum, emeklilere yönelik çeşitli destek paketleri düzenlerken, bir müjde de kaplıca tedavisi konusunda geldi.

Halk arasında sağlığa ilişkin faydaları sebebiyle sıklıkla başvurulan 'kaplıca' uygulaması, Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK) tıbbi tedavi listesine dahil edildi. SGK, bu düzenlemenin ardından ülkenin genelinde geçerli olacak şekilde emekliler ve refakatçileri için kaplıca hizmetinden bedava faydalanabileceğini açıkladı.

2023’te deneme amaçlı uygulanan ve yoğun talep sebebiyle 2024’te kalıcı olmasına karar verilen uygulamada SSK, Bağ-Kur ya da Emekli Sandığı olduğuna bakılmaksızın tüm emekliler için kaplıcalara giriş ve hizmetlerden faydalanmak bedava oldu.

EMEKLİLERİN YOL ÜCRETİ DE KARŞILANACAK

Özellikle kırık-çıkık olaylarından sonra uzunca süre ağrıları azaltmak için hekimlerce önerilen kaplıca tedavisi, fizik tedaviye ciddi bir alternatif yöntem haline geldi. Uygulamanın kalıcı olmasıyla beraber başvuru şartları da açıklandı.

Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamına eklenen ücretsiz kaplıca hizmetinden faydalanabilmek amacıyla yetkili sağlık kuruluşlarından bir rapor almak gerekiyor. Fiziksel tıp ve rehabilitasyon veya tıbbi ekoloji ve hidroklimatoloji bölümündeki uzmanların yazdıkları raporlar SGK tarafından geçerli kabul edilirken, bu müracaatla beraber raporun 6 aylık kullanım süresi olacak.

SGK, kaplıca hizmetinin ücretsiz olmasıyla beraber bulunduğu bölgenin yakınlarında kaplıca olmayan emeklilerin yol ücretlerini de karşılayacak.

Ekonomi Haberleri