SSK 4C'li Memura 11 Bin 574 TL Nakit Desteği!

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı öğretmenlere verilecek ek görevler kapsamında 11 bin 574 TL’ye kadar ek gelir imkânı sunulacağı öğrenildi. Peki, kimler ne kadar alacak? İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesindeki öğretmenler, aldıkları görevlerle ek gelir olanağına kavuşuyor. Bu kapsamda, bazı öğretmenler, taslak ders kitabı inceleme komisyonunda yer alarak 11 bin 574 TL’ye kadar ek gelir elde ediyor.

Bu kapsamda, bu öğretmenlerin önceden ilgili taslak kitap inceleme görevleri çerçevesinde verilen eğitimleri almaları gerekiyor. Bahis geçen taslak kitap inceleme komisyonunda bir tane alan uzmanı, bir tane dil uzmanı, bir tane akademisyen, bir tane görsel sanatlar uzmanı ve bir tane de bilişim teknolojileri uzmanı yer alıyor.

Kitap inceleme komisyonundaki alan uzmanı kitabı, ders öğretmenlerince seçilirken, dil uzmanları ise Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri, Türkçe öğretmenleri arasından tercih ediliyor. Akademisyenler ise ilgili kitabın okutulduğu dersin akademik eğitimini almış öğretim görevlileri arasından seçiliyor.

KİMLER, NE KADAR ALACAK?

Söz konusu faaliyette yer almak öğretmenler için daha önceden yüz yüze eğitimler verilmesine rağmen MEB Öğretmen Bilişim Ağı üzerinden ilgili eğitimleri online olarak düzenlendiyse de bahsi geçen online eğitimler sona erdirildi.

İlgili faaliyetleri yürüten öğretmenlere ise ödenecek tutarlar netleşti. Buna göre, öğretmenlerin hesaplarına yatırılacak tutarlar şu şekilde:

İlkokul taslak ders kitapları için 7 bin 234 lira

Ortaokul taslak ders kitapları için 9 bin 405 lira

Lise taslak ders kitapları için 11 bin 574 lira

Bunun yanı sıra, kitaplar takım şeklinde olması durumunda, bu ödemelere yüzde 25 ilave edilecek.

Ekonomi Haberleri