SGK’dan Toplu Para İadesi Müjdesi!

SGK, emeklilik için yeterli primi yetersiz olan vatandaşların, prim iadesi için müracaat ederek yatırdıkları primleri iade alabileceğini duyurdu. Peki, başvurular nereye yapılacak? İşte detaylar…

Sosyal Güvenlik Kurumu, (SGK) emekli olma hayali kuran fakat primi eksik olduğu için emekli olamayan çalışanlara toplu para iadesi yapacağını açıkladı. SGK'nın konuya ilişkinyaptığı açıklamaya göre, prim iadesi için müracaatların sigortalı çalışanların ikamet ettikleri yerdeki SGK il veya ilçe müdürlüklerine yapılacak. Prim iadesi isteyen çalışanların, talep edilen belgelerle beraber SGK’nın il veya ilçe müdürlüklerine bizzat başvuru yapmaları gerekecek.

Bunun yanı sıra, sigortalı kişinin hayatını kaybetmesi halinde, yakınlarının ölüm maaşı alamadığı durumlarda, bu kişinin mirasçıları da prim iadesi için müracaat edebilecek. Bu durumda da müracaatlar yine SGK’nın il veya ilçe müdürlüklerine yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

SGK'nın sunduğu bu toplu para iadesi fırsatı, sigortalı çalışmış fakat emekli olamayanlara yönelik olarak gerçekleşecek. Sigorta girişi olan, yaş şartını tamamlamış fakat prim gün sayısı yetersiz olanlar, ödedikleri primleri toplu olarak iade alma olanağına kavuşacak. SGK prim iadesi, özellikle prim gün sayısını sağlayamayan ve emeklilik hakkını kazanamayanlar için büyük bir fırsat sunuyor.

Müracaat sürecinde vatandaşın etkin bir şekildeçalışmıyor olması ve prim gün sayısı bakımından eksik durumda olması göz önünde gereken en önemli konu olarak öne çıkıyor. Bu şartları sağlayan vatandaşlar, SGK'ya müracaatlarını gerçekleştirerek toplu para iadesi fırsatından faydalanabilecek.

SGK’nın toplu para iadesi imkânından yararlanmak içinler için başvurular, ikamet edilen bölgedeki SGK il veya ilçe müdürlüklerine yapılabilecek.

Ekonomi Haberleri