Şartları Sağlayan Emeklilere 6 Bin TL Ek Zam 2024!

Emekli maaşının geçtiğimiz ay artmasının ardından şartları sağlayan emeklilere ek 6 bin TL zam yapılacağı öğrenildi. Buna göre, söz konusu ek zamdan sadece 4C’li emekliler faydalanabilecek. İşte merak edilen detaylar…

Geçtiğimiz ay en düşük emekli maaşının 2 bin 500 TL zamlanmasıyla beraber 10 bin TL’den 12 bin 500 TL’ye yükseldi. Fakat, söz konusu 2 bin 500 TL’lik zam, artan hayat pahalılığı nedeniyle emeklileri sevindirmezken, 4C’li emeklilere ek 6 bin TL zam verileceği öğrenildi. Buna göre, 3 bin 600 ek göstergeyle beraber hem memur emeklilerinin aylıklarına hem de emeklilik ikramiyelerine zam yapılacak. Peki, 4C’li emeklilere ne zaman 6 bin TL zam verilecek? İşte cevabı…

Emeklilerin heyecanla beklediği 3 bin 600 ek gösterge düzenlemesinde son aşamaya gelindi. Yaklaşık 5,3 milyon memur ve memur emeklisini ilgilendiren bahsi geçen düzenleme, TBMM’ye sunulan torba yasa arasında bulunuyor.

MAAŞLAR VE İKRAMİYELER ARTACAK

Bir dereceye çıkan ve 30 yıllık hizmet süresini tamamlayan tüm memurları içerecek bu düzenleme, memurların aylıklarını ve emekli ikramiyelerini büyük oranda yükseltecek.

Mevcut durumda 2 bin 200-3 bin ek gösterge arasında bulunan memurlar, düzenlemenin onaylanmasıyla beraber 3 bin 600 ek göstergeye yükseltilecek. Bu, memur ve memur emeklilerinin aylıklarında önemli bir artış anlamına geliyor.

3 bin 600 ek gösterge düzenlemesinin mali etkileri, yalnızca memurlar ve emekli memurlarla sınırlı kalmayacak. Memur aylıklarındaki ve emekli ikramiyelerindeki bu zam, ekonomiye de olumlu yansıyacak.

4C’li emeklilere 6 bin TL zam öngören 3 bin 600 ek gösterge düzenlemesinin tatile giren TBMM’nin yeniden açılmasının ardından yasalaşacağı düşünülüyor.

Ekonomi Haberleri